Статьи

Современные электромясорубки помогут вам регулярно баловать свою семью различными мясными деликатесами, домашними колбасами, блюдами из фарша.

Многие приборы оснащены еще и рядом дополнительных насадок, которые можно использовать для приготовления кеббе, терки и нарезки овощей, выдавливания сока из фруктов и т. д. Важнее всего, чтобы выбранная мясорубка соответствовала всем вашим требованиям. Специально для аудитории Food.ua эксперты прайс-агрегатора E-Katalog подготовили обзор 5 популярных моделей разного уровня.

Ароматный плавленый сыр, который растекается по горячему тосту, - любимый завтрак многих людей. Предлагаем вашему вниманию десять интересных рецептов с плавленым сыром.

Солодке і стрункість — поняття несумісні, такий загальновідомий вердикт. Але не варто зневірятися, існують різновиди солодощів, які в помірних кількостях не додадуть зайвих кілограмів, і в яких містяться корисні для організму речовини. Мармелад — оптимальні ласощі для нашої талії, що дозволяють одночасно зберегти стрункість і отримати задоволення від чашки чаю.

Марципан — одні з найстародавніших європейських ласощів, що дійшли до наших днів з глибини століть. Французький король Людовик XIV, прусська принцеса Луїза Шарлотта, німецький письменник Томас Манн обожнювали марципан. І навіть Мишачий король з казки Гофмана в обмін на марципан згоден був не чіпати Лускунчика. Ці ласощі дійсно здатні творити чудеса.

Національна кухня Білорусії розвивалася століттями. Кулінарні традиції білорусів — це простота народних рецептів і витонченість страв для аристократів, різноманітне використання місцевих продуктів, незвичайні способи приготування. Старовинні рецепти білоруської кухні збереглися до наших днів, і інтерес до них серед гостей країни зростає.

Весь світ тепер з легкої руки французів кличе ці смачні рогалики круасанами. Це навіть щось більше, ніж просто випічка — це національний символ Франції.

Бешбармак — дуже смачна страва, яка уособлює зустріч з друзями і радість спілкування. Навколо цієї самої народної страви давно створилася своєрідна культура, що увібрала в себе чимало стародавніх звичаїв і традицій кочівників.

Бешбармак, бішбармак, бесбармак (башк. бішбармаҡ, каз. бешбармақ, бесбармақ, кирг. бешбармак, beşbarmaq, тат. бішбармак) — традиційна м’ясна гаряча страва кочових тюркомовних народів.

Назва рахат-лукум, мабуть, згадується не рідше, ніж халва, коли розмова заходить про східні солодощі. Так називають найвишуканіші і відомі східні солодощі. Але на відміну від історії багатьох інших ласощів, походження і рецепти яких губляться у віках, історія рахат-лукума більш відома. Колись його, як справжню коштовність, зберігали в скриньках і подавали тільки до королівського столу.

Фокачча — традиційний італійський хліб, який іноді порівнюють з піцою. Але у фокаччі головне не начинка, як в піці, а сам корж. Чудова ароматна фокачча з золотистою скоринкою і пористим м’якушем може виконувати роль хліба, а може стати обідом сама по собі. Класична фокачча подається до закусок, салатів і супів, м’ясних страв, може використовуватися як хліб для сендвічів.

Як з’ясувалося, навіть багато любителів японської кухні думають, що васабі — це японська гірчиця. Насправді — це японський хрін. Сьогодні васабі вже не вважається дивовижноою приправою, а твердо займає місце в кулінарії, поряд з поширеним хріном. Пропонуємо дізнатися про цю смачну приправу побільше.