Таблиця обсягу і ваги продуктів

Продукти Вага в грамах
Склянка Ложка 1 штука
250 мл 200 мл столова 18 мл чайна 5 мл
А
аґрус 210 165
арахіс очищений 175 140 25 8
Б
борошно пшеничне, житнє 160 130 25 8
брусниця 140 110
буряк 50
В
варення 330 270 45 20
вершки 250 200 14 5
вишні 165 130 30
вівсяна крупа 170 135 18 5
Г
гвоздика в бутончиках 4 0,08
гвоздика мелена 3
Геркулес 90 70 12 3
горіхи волоські (очищені) 200 150
горіхи волоські (мелені) 120 90 20 6
горіхи кедрові 140 110 10 4
горох лущений 230 185
гірчиця класична 20 8
гірчиця суха 17 4
гречана крупа 210 170 25 8
Д
джем 325 265 40 15
Ж
желатин (порошок) 15 5
журавлина 145 115
К
кава мелена 20 7
какао (порошок) 15 5
капуста білокачанна (середня) 1500
картопля (середня) 100
квасоля 220 175
кефір 250 200 18 5
ківі 75
кориця мелена 20 8
крохмаль 160 130 12 6
кукурудзяна крупа 180 145 20 6
Л
лікер 20 7
лимонна кислота 25 8
лохина 200 160
М
майонез 230 180 15 4
мак 155 120 15 4
макаронні вироби 230 190
малина 180 145
манна крупа 200 160 25 8
маргарин (розтоплений) 230 180 15 4
масло рослинне 225 180 17 5
масло вершкове 50 30
масло вершкове (розтоплене) 245 195 20 8
мед (рідкий) 415 330 30 9
мигдаль 160 130 30 10
молоко незбиране 250 200 18 5
молоко згущене 300 220 30 12
молоко сухе 120 95 20 10
морква (середня) 75
О
огірок (середній) 100
ожина 190 150
оцет 250 200 15 5
П
перець духмяний (горошком) 4,5 0,07
перець мелений 5
перець чорний (горошком) 6
перлова крупа 230 185 25 8
повидло 320 260 36 12
полуниця 150 120 25
помідор (середній) 100
пшоняна крупа 220 180 25 8
пюре фруктове, ягідне 350 290 50 17
Р
рис 230 185 25 8
родзинки 165 130 25
ряженка 250 200 18 5
С
сало топлене 245 205 20 8
сир 17 6
сирна маса 18 6
сметана 10% 250 200 20 9
сметана 30% 250 200 25 11
смородина червона 175 140
смородина чорна 155 125
сода питна 28 12
соки фруктові та овочеві 250 200 18 5
сочевиця 210 170
сіль 325 260 15 10
сухарі мелені 125 110 15 5
Т
томатна паста 30 10
томатний соус 220 180 25 8
Ф
фундук 170 130 30 10
Ц
цибуля ріпчаста (середня) 75
цукор-пісок 200 160 25 8
цукрова пудра 190 140 25 10
Ч
черешня 165 130
чорниця 200 160
Ш
шипшина сушена 20 6
шовковиця 195 155
Я
яблука сушені 70 55
яєчний порошок 100 80 25 10
ячна крупа 180 145 20 6
яйце куряче
3 категорія (маркування 3)
яйце без шкарлупи от 32 до 40
яєчний білок от 19 до 25
яєчний жовток от 12 до 16
2 категорія (маркування 2)
яйце без шкарлупи от 40 до 50
яєчний білок от 25 до 30
яєчний жовток от 16 до 19
1 категорія (маркування 1)
яйце без шкарлупи от 50 до 59
яєчний білок от 30 до 36
яєчний жовток от 19 до 23
Добірне (маркування Д)
яйце без шкарлупи от 59 до 68
яєчний білок от 36 до 41
яєчний жовток от 23 до 26
Вища категорія (маркування В)
яйце без шкарлупи от 68
яєчний білок от 41
яєчний жовток от 26