Таблиця обсягу і ваги продуктів
Продукти | Вага в грамах | ||||
---|---|---|---|---|---|
Склянка | Ложка | 1 штука | |||
250 мл | 200 мл | столова 18 мл | чайна 5 мл | ||
А | |||||
аґрус | 210 | 165 | — | — | — |
арахіс очищений | 175 | 140 | 25 | 8 | — |
Б | |||||
борошно пшеничне, житнє | 160 | 130 | 25 | 8 | — |
брусниця | 140 | 110 | — | — | — |
буряк | — | — | — | — | 50 |
В | |||||
варення | 330 | 270 | 45 | 20 | — |
вершки | 250 | 200 | 14 | 5 | — |
вишні | 165 | 130 | 30 | — | — |
вівсяна крупа | 170 | 135 | 18 | 5 | — |
Г | |||||
гвоздика в бутончиках | — | — | — | 4 | 0,08 |
гвоздика мелена | — | — | — | 3 | — |
Геркулес | 90 | 70 | 12 | 3 | — |
горіхи волоські (очищені) | 200 | 150 | — | — | — |
горіхи волоські (мелені) | 120 | 90 | 20 | 6 | — |
горіхи кедрові | 140 | 110 | 10 | 4 | — |
горох лущений | 230 | 185 | — | — | — |
гірчиця класична | — | — | 20 | 8 | — |
гірчиця суха | — | — | 17 | 4 | — |
гречана крупа | 210 | 170 | 25 | 8 | — |
Д | |||||
джем | 325 | 265 | 40 | 15 | — |
Ж | |||||
желатин (порошок) | — | — | 15 | 5 | — |
журавлина | 145 | 115 | — | — | — |
К | |||||
кава мелена | — | — | 20 | 7 | — |
какао (порошок) | — | — | 15 | 5 | — |
капуста білокачанна (середня) | — | — | — | — | 1500 |
картопля (середня) | — | — | — | — | 100 |
квасоля | 220 | 175 | — | — | — |
кефір | 250 | 200 | 18 | 5 | — |
ківі | — | — | — | — | 75 |
кориця мелена | — | — | 20 | 8 | — |
крохмаль | 160 | 130 | 12 | 6 | — |
кукурудзяна крупа | 180 | 145 | 20 | 6 | — |
Л | |||||
лікер | — | — | 20 | 7 | — |
лимонна кислота | — | — | 25 | 8 | — |
лохина | 200 | 160 | — | — | — |
М | |||||
майонез | 230 | 180 | 15 | 4 | — |
мак | 155 | 120 | 15 | 4 | — |
макаронні вироби | 230 | 190 | — | — | — |
малина | 180 | 145 | — | — | — |
манна крупа | 200 | 160 | 25 | 8 | — |
маргарин (розтоплений) | 230 | 180 | 15 | 4 | — |
масло рослинне | 225 | 180 | 17 | 5 | — |
масло вершкове | — | — | 50 | 30 | — |
масло вершкове (розтоплене) | 245 | 195 | 20 | 8 | — |
мед (рідкий) | 415 | 330 | 30 | 9 | — |
мигдаль | 160 | 130 | 30 | 10 | — |
молоко незбиране | 250 | 200 | 18 | 5 | — |
молоко згущене | 300 | 220 | 30 | 12 | — |
молоко сухе | 120 | 95 | 20 | 10 | — |
морква (середня) | — | — | — | — | 75 |
О | |||||
огірок (середній) | — | — | — | — | 100 |
ожина | 190 | 150 | — | — | — |
оцет | 250 | 200 | 15 | 5 | — |
П | |||||
перець духмяний (горошком) | — | — | — | 4,5 | 0,07 |
перець мелений | — | — | — | 5 | — |
перець чорний (горошком) | — | — | — | 6 | — |
перлова крупа | 230 | 185 | 25 | 8 | — |
повидло | 320 | 260 | 36 | 12 | — |
полуниця | 150 | 120 | 25 | — | — |
помідор (середній) | — | — | — | — | 100 |
пшоняна крупа | 220 | 180 | 25 | 8 | — |
пюре фруктове, ягідне | 350 | 290 | 50 | 17 | — |
Р | |||||
рис | 230 | 185 | 25 | 8 | — |
родзинки | 165 | 130 | 25 | — | — |
ряженка | 250 | 200 | 18 | 5 | — |
С | |||||
сало топлене | 245 | 205 | 20 | 8 | — |
сир | — | — | 17 | 6 | — |
сирна маса | — | — | 18 | 6 | — |
сметана 10% | 250 | 200 | 20 | 9 | — |
сметана 30% | 250 | 200 | 25 | 11 | — |
смородина червона | 175 | 140 | — | — | — |
смородина чорна | 155 | 125 | — | — | — |
сода питна | — | — | 28 | 12 | — |
соки фруктові та овочеві | 250 | 200 | 18 | 5 | — |
сочевиця | 210 | 170 | — | — | — |
сіль | 325 | 260 | 15 | 10 | — |
сухарі мелені | 125 | 110 | 15 | 5 | — |
Т | |||||
томатна паста | — | — | 30 | 10 | — |
томатний соус | 220 | 180 | 25 | 8 | — |
Ф | |||||
фундук | 170 | 130 | 30 | 10 | — |
Ц | |||||
цибуля ріпчаста (середня) | — | — | — | — | 75 |
цукор-пісок | 200 | 160 | 25 | 8 | — |
цукрова пудра | 190 | 140 | 25 | 10 | — |
Ч | |||||
черешня | 165 | 130 | — | — | — |
чорниця | 200 | 160 | — | — | — |
Ш | |||||
шипшина сушена | — | — | 20 | 6 | — |
шовковиця | 195 | 155 | — | — | — |
Я | |||||
яблука сушені | 70 | 55 | — | — | — |
яєчний порошок | 100 | 80 | 25 | 10 | — |
ячна крупа | 180 | 145 | 20 | 6 | — |
яйце куряче | |||||
3 категорія (маркування 3) | |||||
яйце без шкарлупи | — | — | — | — | от 32 до 40 |
яєчний білок | — | — | — | — | от 19 до 25 |
яєчний жовток | — | — | — | — | от 12 до 16 |
2 категорія (маркування 2) | |||||
яйце без шкарлупи | — | — | — | — | от 40 до 50 |
яєчний білок | — | — | — | — | от 25 до 30 |
яєчний жовток | — | — | — | — | от 16 до 19 |
1 категорія (маркування 1) | |||||
яйце без шкарлупи | — | — | — | — | от 50 до 59 |
яєчний білок | — | — | — | — | от 30 до 36 |
яєчний жовток | — | — | — | — | от 19 до 23 |
Добірне (маркування Д) | |||||
яйце без шкарлупи | — | — | — | — | от 59 до 68 |
яєчний білок | — | — | — | — | от 36 до 41 |
яєчний жовток | — | — | — | — | от 23 до 26 |
Вища категорія (маркування В) | |||||
яйце без шкарлупи | — | — | — | — | от 68 |
яєчний білок | — | — | — | — | от 41 |
яєчний жовток | — | — | — | — | от 26 |