Дизайнерська паста з вершковим соусом

Аватар пользователя Adrenalin
Кулинар 5 уровня
Дизайнерська паста з вершковим соусом

Паста-красуня з шістьма кольрами і відтінками смаків. І усе це з ніжним вершковим соусом. Моя фантазія на тему домашньої італійської пасти.

Список ингредиентов

  • борошно450 г
  • манка200 г
  • яйце6 шт
  • сіль2 ч. ложки
  • олія оливкова 6 ст. ложок
  • шпинат заморожений2-3 ст. ложки
  • паприка солодка порошок1 ст. ложка
  • варене морквяне пюре 2-3 ст. ложки
  • томатна паста2 ст. ложки
  • сік буряка 3 ст. ложки
  • цедра лимона1 ч. ложка
  • різана зелень(кріп і петрушка)3 ст. ложки
  • жовток свіжий2 шт
  • вершки жирні150 г
  • пармезан75 г
  • сіль, мелений перецьза смаком

Способ приготовления

Для приготування різнокольорової і різносмакової пасти потрібно перемішати борошно з манкою в окремому посуді. А далі усі види пасти готувати окремо, додаючи борошняно-манкової суміші стільки, щоб вимісити туге тісто. Для вимішування кожної пасти треба взяти 1 яйце, збити з 1 ст. ложкою олії і щіпкою солі. Додати вибраний компонент пасти і необхідну кількість борошняно- манкової суміші. Тут паста з зеленню.

З томатною пастою.

З паприкою.

Зі шпинатом.

З морквяним пюре і цедрою лимона.

З буряковим соком (можна брати сік як вареного, так і сирого буряка).

Вийшло 6 видів тіста. Ставимо тісто відпочивати на 30 хвилин під миску, нагріту над каструлею з гарячою водою.

Розкатуємо кожне тісто джгутом діаметром 3-4 см і з"єднуємо джгути між собою, гарно защипавши їх з обох сторін пласта.

Розкатуємо тісто товщиною 1-1,5 мм.

Скручуємо присипане борошном тісто нетугим рулетом і нарізаємо шириною 0,8 см

Обвалюємо додатково у невеликій кількості борошна, складаємо"гніздечками" і ставимо на 1 годину підсохнути. Перед подачею варимо у підсоленому кип"ятку протягом 3-4 хвилин.

Тим часом готуємо вершковий соус: розтираємо жовтки з вершками. Додаємо тертий сир і заварюємо на легкомувогні до першого-другого "бульк". Солимо і перчимо при потребі.

Зверху присипаємо різаною зеленню. Отримуємо чудову пасту "шість в одному" - кожна частина пасти має свій індивідуальний смак і усе разом гарно дивиться на столі. А головне- паста зроблена своїми руками, а це також дуже приємно!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Красотища!

Аватар пользователя Мария
5 уровень

Дякую, Маша!

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень

У меня просто нет слов Браво!!

Аватар пользователя dmitry
5 уровень

Спасибі!!!

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень

Шикарна паста!

Аватар пользователя Краля
6 уровень

Дяки, Оля. Наготувала стільки, що вистарчить на декілька раз Решту поставила підсушитися на інші рази

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень

Классно! Сейчас как раз не хватает ярких красок! А так и поешь, и настроение поднимется!

Аватар пользователя jenusik

В саму точку! Спасибки!

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень
  • kesha
  • 21.11.11 - 15:03
  • #

Шикарный рецепт! Автору 5+++ за интересную и необычную идею! Спасибо!

Аватар пользователя kesha

Дякую за такий приємний коментар!

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень

Просто шикарно и гениально! Умничка!

Аватар пользователя Sindirella
4 уровень

Спасибі, Таня!!!

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень

Надо же было до такого додуматься!!! Красота!

Аватар пользователя katya
6 уровень

дякую,,Катя!

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень

Леся, яка веселкова паста, просто супур! Та щей зроблена своїми руками, браво!

Аватар пользователя Ак-кая.
6 уровень

Міла, спасибі. Так, зроблене своїми руками завжди найсмачніше і найкраще

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень

Красота

Аватар пользователя Wallece
4 уровень