Сбрізолона ( Sbrisolona Crumbli Cake)

Аватар пользователя Adrenalin
Кулинар 5 уровня
Сбрізолона ( Sbrisolona Crumbli Cake)

Сбрізолона- крихкий пиріг, приготований з додаванням кукурудзяного і мигдального борошна. Надзвичайно смачний пиріг! Це традиційна випічка Мантуї - провінції Ломбардії, відома ще з 16 століття, з часів династії Гонзаго. Часто цей пиріг називають "пиріг трох чашок", бо для його приготування іде в рівній кількості масло, пшеничне і кукурудзяне борошно.Cbrisolona в перекладі звучить як "крошитися". Їдять сбрізолону найчастіше з солодким десертним вином, відламуючи шматочок і занурюючи в це ж вино. Пропоную випекти сбрізолону у вигляді кексиків.

Список ингредиентов

  • борошно100 г
  • борошно кукурудзяне100 г
  • масло100 г
  • мигдальне борошно100 г
  • цукор 100 г
  • сільщіпка
  • ванільний цукор1 пачка
  • яйце куряче 1 шт
  • жовток1 шт
  • лимон1 шт

Способ приготовления

Змішати два види борошна: пшеничне і кукурудзяне. Додати сіль, масло. Гарно розтерти.

Додати подрібнений мигдаль, цукор, цедру і сік лимона, ваніль, яйце і жовток.Замісити тісто.

Викласти у формочки для кексів і випікати 25 хвилин при 180*С.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Я теж не відмовилась би від шматочка такого пирога під келих солодкого вина! Смачно!

Аватар пользователя Ак-кая.
6 уровень

Спасибі, Міла!

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень

Леся, ці тістечка виглядають напрочуд апетитно!

Аватар пользователя Краля
6 уровень

Дякую, Оля. Вони справді виходять дуже крихкими і ніжними.

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень

Все таки есть в итальянской выпечке что-то такое притягательное...
Здорово!

Аватар пользователя Мария
5 уровень

Спасибі, Марія. Італійська випічка дещо дивна для нас, невідома в дечому. Цим і притягає.

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень

Интересные кексики! Обязательно попробую и поделюсь своими впечатлениями.

Аватар пользователя katya
6 уровень

Катя, з нетерпінням чекатиму на відгук!

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень