Салат з пастою і моцареллою, а також виготовлення моцарелли в домашніх умовах

Аватар пользователя Adrenalin
Кулинар 5 уровня
Салат з пастою і моцареллою, а також виготовлення моцарелли в домашніх умовах

Моцарелла- молодий італійський сир. Класична моцарелла виготовляється з молока чорних буйволиць, але в продажі майже завжди ми знайдемо моцареллу, виготовлену з коров"ячого молока. Цей сир продають у вигляді кульок, замочених в соленому розчині, так як цей сир не можна довго зберігати. Найсмачніша моцарелла - спожита протягом 15 годин після приготування. Таку свіжу моцареллу легко можна приготувати вдома. А потім додавати до улюблених салатів, приготування піцци, запіканок, лазаньї. Моцарелла - один з основних продуктів італійської кухні.

Список ингредиентов

  • паста350 г
  • моцарелла200 г
  • помідори500 г
  • часник3 зубці
  • перець болгарський1/2 шт
  • орегано1/2 ч. ложки
  • оливкова олія3 ст. ложки
  • бальзамічний оцет1 ст. ложка
  • зелена петрушка
  • молоко3 л (для моцарелли)
  • лимонний сік3 ст. ложки
  • сичужний ферментна кінчику ножа
  • сіль

Способ приготовления

Спочатку зробимо моцареллу. Це не займе багато часу. Для приготування моцарелли треба фермент-пепсин чи реннін. Ось така пачечка коштує в ветеринарній аптеці 7-8 гривень і вистачить для приготування сиру зі 100 л молока. Тому треба взяти його на кінчику ножа і розвести у 1/4 склянки холодної води.

Молоко змішуємо з лимонним соком і підігріваємо до температури 33 *С. Додаємо розчинений фермент і залишаємо в теплому місці на 15-20 хвилин. Утвориться згусток молока. Його треба порізати квадратиками за допомогою ножа. Піднімаємо температуру до 42 *С, акуратно помішуючи згустки.

Далі відціджуємо на ситі від сироватки.

Помістити відціджений згусток у посуд для мікрохвильовки і прогріти на найвищій потужності протягом 1 хвилини. Відтиснути утворену сироватку. Знову прогріти сир протягом 30 секунд. Відтиснути решту сирватки.

Прогріти ще 30 секунд і за допомогою дерев"яної ложки, а потім і рук гарно вимісити сир, як тісто. Далі можна відривати маленькі шматочки, формуючи кульки і кидаючи їх в холодну підсолену воду. Можна навіть сплести косичку - сир виходить дуже пластичним. Якщо при вимішуванні сиру температура його дуже знизиться і стане важко формувати кульки, треба знову нагріти його у мікрохвильовці протягом 30 секунд і продовжувати. Можна увесь сир сформувати у вигляді великої кулі.

Ось і кульки і косичка. Вихід моцарелли - 230 г. Ще залишилась сироватка, з якої легко виходить чудова свіжа рікотта.

А тепер можна приготувати будь-який улюблений італійський салат. Наприклад, ось такий: пасту відварити до готовності. Часник порізати на часточки і просмажити в сковороді з олією протягом 2-3 хвилин. Часник витягнути, а туди вкинути порізаний соломкою перець. Газ виключити. Змішати пасту, перець, порізані часточками помідори, кульки моцарелли. Заправити салат часниковою олією, змішаною з бальзамічним оцтом і зеленню.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Пасибки!))) Поищу пепсин.

Аватар пользователя Мария
5 уровень

Маша, шукай в ветаптеках чи в інтернетмагазині.

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень

Цікавий рецепт виготовлення моцарелли!

Аватар пользователя Ак-кая.
6 уровень

Дякую, Міла. Так виготовляють моцареллу і на заводах. Тільки замість мікрохвильовки застосовують чани з гарячою водою і замість лимонного соку - лимонну кислоту.З мікрохвильовкою дуже зручно виходить!

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень

Дуже цікаво, навіть не знала, що моцареллу можна приготувати вдома.

Аватар пользователя Краля
6 уровень

Оля, навіть деколи і треба приготувати її вдома - час приготування невеликий, а споживати моцареллу бажано протягом 15 годин після приготування - дуже важко в магазині знайти щойноприготовану

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень

Леся, огромнейшее спасибо, за такой нужный рецепт приготовления моцареллы в домашних условиях!!! забрала в КК))) Салат вкуснющий!

Аватар пользователя Мил@_Мил@
6 уровень

Міла, спасибки. Обіцяю - ти не розчаруєшся. Підводних каменів при приготуванні моцарелли нема.

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень

Огромнейшее спасибо за моцареллу!!

Аватар пользователя dmitry
5 уровень

Дякую!

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень

Супер рецепт! Огромное спасибо за моцареллу!

Аватар пользователя Tasty_kitchen
3 уровень

Дякую, приємно, що рецепт прийшовся до душі!

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень

Круто! Обожаю рецепты сыров! Ура!!! Ура!!! Теперь я знаю где взять пепсин. Спасибо за подробный рецепт!

Аватар пользователя katya
6 уровень

=) Есть ещё таблтки "Ацедин Пепсин" в обычных аптеках ...правда сейчас аптекари его неохотно завозят так как он дешёвый и на нём не наваришься как на дорогих импортных таблетках. Кто боится илине любит СВЧ излучение или у кого НЕТУ микроволновки ставим на водяную баню кастрюльку с рассолом нагреваем до 75-90 градусов и в этом рассоле греем моцареллу прямо руками вытягивая и разминая её что бы получить правильную косистенцию, рядом поставьте сосуд с холодной водой что бы как рукам становится горячо можно было их там охладить! Чуть дольше чем СВЧ но ближе к оригиналу и природе !=)

Аватар пользователя Serj333
3 уровень

Сергей, огромное спасибо за информацию!

Аватар пользователя katya
6 уровень

Спасибі, Сергій, за допомогу. Дійсно забула вказати в рецепті, що хто не має мікрохвильовки - процес розминання треба проводити після прогрівання у гарячій воді.Насправді саме так роблять на заводах. Вдома, звичайно, набагато легше усе це відбувається з мікрохвильовкою, але і в гарячій воді абсолютно той же результат буде. Як кому більше зручно. Морцарелла в обох випадках вийде абсолютно однаковою.

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень

Катя, пепсин зараз дуже доступний - навіть у маленькому містечку, де я живу, його можна купити у будь-якій ветеринарній аптеці.

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень

Сергей, большое спасибо за дополнительную информацию, у меня нет микроволновки .

Аватар пользователя Alla
1 уровень