Пастічіні

Пастічіні - повітряне легке італійське кокосове печиво. Чимось схоже на кокосове бізе, але зі своєю оригінальною текстурою, не схоже ні на що досі спробуване. Печиво дуже і дуже смачне - зникає зі столу миттєво.Процес дегустації можна було порівняти з лузганням насіння: не встигаєш доїсти попередню печеньку, а рука мимоволі тягнеться до наступної. І, що дуже важливо, печеньок виходить ТАК багато!!! Ну самі плюси
- Время приготовления: 45 минут
- Количество порций: 15
- Кухня: Итальянская кухня
- Основной ингредиент: кокос
- Обобщенное название: печенье
- Участие в конкурсе: Кулинарный конкурс «Итальянский ужин»
Список ингредиентов
- білки — 4 шт
- цукор — 180 г
- кокосова стружка — 220 г
- борошно — 50 г
- сіль — щіпка
Способ приготовления

Білки розмішати з цукром. Поставити суміш на водяну баню і постійно збивати до повного розчинення цукру(приблизно 2-3 хвилини) - треба просто щоб цукор розчинився, а збивати до пишної піни не треба.

Додати сіль, кокосову стружку і борошно і поставити у холодильник на 30 хвилин.

З утвореного тіста скатати кульки як велика вишня. Випікати 30 хвилин при 180*С. Щоб печиво всередині залишилось злегка тянучим, його слід відразу з дека помістити в скляну банку і закрити. Якщо печиво залишити на повітрі, воно перетворюється на повністю хрустке. В цьому теж є своя родзинка.

Смачного!
- Дата публикации: 29.11.11 - 20:39
- Добавлен в кулинарную книгу: 110
- Рейтинг:4.642855(средняя оценка: 4.6, всего голосов: 14)
О, я б не відмовилася від таких гарнюніх пастічіні))
Оля, як же мені тобі б передати пару- трійку?
може маршруткою?))))
Та ні, то довго - маршрутчик точно з"їсть по дорозі!
точно)) тоді доведеться самій пекти))
Гарне печиво, дуже спокусливе!
Спасибі. Міла!
Представляю какое оно ароматное!)))
Дякую, Маша. Справді смачне вийшло печенько!
Такие симпатяжки!! Ну, просто очень-очень аппетитные!!!
Спасибки, Женя!
Какие красивые печеньки! Леся, и когда ты только успеваешь столько готовить? Диву даюсь! Умница!
Дякую , Таня. У мене - троє дорослих мужчин. Вони хочуть їсти багато і часто
Тому хоч- не-хоч , а приходиться щодня швидко рухатися на кухні
))
А, ну все ясно... Мамочки, это и меня такое ждет?
:)
У меня же трое мужиков, двое из них пока еще маленькие:)
:)
Таня, тоді рік за роком ти це відчуєш на своїй шкірці усе жорсткіше
))
Лесенька, обворожительные печенюшки!
Спасибки, Міла!
Такие красивые печеньки получились! Надо и себе попробовать такие сделать. Спасибо за рецепт. Утащила себе в книгу.
Катя, спробуй обов"язково! Дуже незаморочливе і смачнюче печивко!
обязательно попробую:)
Мне оно очень нравится! Теперь буду знать, что это называется Пастичини
но вот если передержать, пересушить, тогда оно получается не столько хрустящим, сколько немного тянучим и, к сожалению, я бы сказала, даже резиновым внутри...) потому мне кажется лучше не пересушивать, тогда оно хрустящее снаружи и как бы влажное внутри, - СОЧНОЕ такое...
Спасибо
Сегодня приготовила первый раз в жизни печеньки для своего малыша. Мммм..Объеденье!!!Готовила ему дня на два. И сама слопала к чаю почти все. Завтра ещё напеку)) Спасибо)
Класне печенько!!!