Lasagne al salmone e spinaci - Лазанья з сьомгою та шпинатом

Аватар пользователя Краля
Кулинар 6 уровня
Lasagne al salmone e spinaci - Лазанья з сьомгою та шпинатом

Лазанья - одна із найбільш популярних італійських страв у всьому світі. Цю страву дуже любить моя родина, а два найулюбленіші її варіанти - класична лазанья болоньєзе і та, яку я пропоную вам сьогодні.

Лазанью вперше почали готувати в регіоні Емілія-Романія, а місто Больня взагалі вважається кулінарною столицею Італії, адже окрім лазаньї, воно подарувало світові соус болоньєзе, тортелліні, тальятелле, сальсіччу і мортаделлу. Але це вже зовсім інша історія, сьогодні у нас - "Lasagne al salmone e spinaci".

До речі, перші лазаньї готувалися в печі в спеціальних пательнях без ручки, куди клали певну кількість шарів тонкого тіста, які чередувалися з рагу і сиром пармезан. Як бачите, в рецептурі мало що змінилося

Список ингредиентов

  • тісто для лазаньї (готове) 12 листків
  • філе сьомги свіже400 г
  • шпинат морожений 300 г
  • пармезан тертий 150-200 г
  • часник 2-3 зубчика
  • молоко (кімнатної температури)1,5 л
  • вершкове масло 80 г
  • борошно 80 г
  • сіль, перецьза смаком
  • біле сухе вино3 ст. ложки (за бажанням)

Способ приготовления

Спочатку готуємо соус бешамель. В кастрюлі на маленькому вогні розтоплюємо масло і підсипаємо борошно. Перемішуємо дерев'яною ложкою.

Поступово додаємо молоко, постійно помішуючи, щоб не було грудочок.

Ось так...

... аж поки не використаєте все молоко. Соус повинен вийти помірно густий. Посолити. Традиційно до бешамелі додається ще мускатий горіх, але я його не люблю, тому не додаю. Зате часто додаю біле сухе вино - 3 ст. л.

Сьомгу звільняємо від кісточок і нарізаємо на 6 шматків. Трохи солимо.

Шпинат заздалегідь розморожуємо і дуже добре відтискаємо, щоб не було зайвої рідини. Солимо, перчимо і змішуємо з подрібненим часником. За бажанням можна додати до шпинату і томати - я іноді так і роблю.

Дно форми змащуємо бешамеллю, викладаємо три листки тіста, зверху - шпинат.

Шпинат поливаємо соусом і посипаємо щедро пармезаном.

Кладемо ще три листки тіста, поливаємо соусом (бажано, щоб він повністю покривав кожен листок тіста, тоді лазанья гарно пропечеться), викладаємо рибу.
До речі, для того, щоб лазанья була більш "цільною" дехто ложить кожен шар тіста по-іншому. Наприклад, перший шар - вздовж, другий - поперек. Але мені особисто більше подобається, коли листки тіста лежать в одному напрямку, - лазанья все одно не розпадається , але потім вона легко ділиться на порції.

Кладемо черговий шар тіста, шпинату, соусу і пармезану.

Накриваємо тістом, поливаємо соусом, що лишився (використовуємо весь, що лишився)і посипаємо пармезаном. Зверніть увагу, соус має покривати всю поверхню лазаньї.

Ставимо в духовку на 40-50 хв. Перші 30 хв. готуємо при t 180 С, за цей час лазанья має набути золотистого кольору завдяки пармезану. Далі зменшуємо t до 150С (або навіть 120 С) і доводимо страву до готовності.

Перед тим, як різати, дайте лазаньї трохи охолонути - хвилин 10. Якщо порізати її гарячу, то вона не матиме гарного вигляду.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Как же это вкусно!!! Супер рецепт!

Аватар пользователя dmitry
5 уровень

Я Вам скажу більше, - це ще й дуже зручно! Лазанью можна заморозити і потім розігрівати ))) Хоча, ми її зразу й з'їдаємо:)

Аватар пользователя Краля
6 уровень

Очень вкусно! Отличный рецепт!

Аватар пользователя Tasty_kitchen
3 уровень

Дякую, це дійсно смачно:)

Аватар пользователя Краля
6 уровень

Блюдо - сама нежность!))

Аватар пользователя Мария
5 уровень

Так, страва дуже ненав'язлива і сита водночас))

Аватар пользователя Краля
6 уровень

Очень аппетитно выглядит и вкусно! Взяла на заметку!

Аватар пользователя Ак-кая.
6 уровень

Дякую, Людочка:)

Аватар пользователя Краля
6 уровень

Какая аппетитная корочка! Прелестная лозанья!

Аватар пользователя Мил@_Мил@
6 уровень

Дякую, Міла:)

Аватар пользователя Краля
6 уровень

Еще бы на русском языке......

Аватар пользователя --Angel--
0 уровень

А Ваш браузер не переводит автоматически? У меня Google Chrome, - всегда спрашивает, переводить ли страницу. Очень выручает на иностранных сайтах ))

Аватар пользователя Краля
6 уровень

Красотень и вкуснотища!!!!

Аватар пользователя jenusik

Женя, щиро дякую:)

Аватар пользователя Краля
6 уровень

Оля, у тебя получилась такая красота! Так бы и отрезала кусочек! Спасибо за интересный рецепт!

Аватар пользователя katya
6 уровень

Дякую, Катя! Лазанья дійсно дуже гарна і смачна страва))

Аватар пользователя Краля
6 уровень

Рецептик супер, большое спасибо!!! У меня маленький вопросик, тесто для лазаньи нужно отваривать или ложить сырое?

Аватар пользователя КИСА76
1 уровень

Валя, я ніколи не відварюю, це зайва морока. Головне, щоб бешамелі було вдосталь, тоді тісто гарно пропечеться.

Аватар пользователя Краля
6 уровень

А чи можна приготувати з слабосоленої червоної рибки?

Аватар пользователя Анастасія
2 уровень

Настя, я так не пробувала, тому нічого сказати не можу. Але я якось не дуже уявляю бешамель і слабосолену рибу.

Аватар пользователя Краля
6 уровень

Аватар пользователя Disertniza
5 уровень

Круто, какая красота и вкуснАта!

Аватар пользователя Вишня
6 уровень