Пшоняна каша моєї прабабусі

Всі, хто куштував у мене цю кашу, незмінно дивувалися тому, наскільки вона незвична. Мені ж смак цієї каші знайомий з дитинства, - її готувала ще моя прабабуся. Вона взагалі часто готувала страви з пшоном, і не дарма, адже ця крупа - джерело величезної кількості вітамінів та мікроелементів, вона постачає наш організм рослинним білком та вуглеводами, зміцнює імунітет та виводить шлаки.
Крім того, каша пісна, а зараз, у "пилипівку", це особливо актуально.
- Количество порций: 6-8
- Основной ингредиент: пшено
- Обобщенное название: каша
- Участие в конкурсе: Кулинарный конкурс «Готовим с ТМ «Жменька»
Список ингредиентов
- пшоно — 400 г
- квашена капуста — 300 г
- середня морквина — 1 шт
- середня цибулина — 1 шт
- сіль, перець, лавровий лист — за смаком
- олія
- сухий кріп або петрушка
Способ приготовления

Моркву натерти, цибулю нашинкувати і підсмажити на олії до золотистого кольору.

В кастрюлю покласти цибулю, моркву, капусту і залити водою, щоб вона все покривала. До речі, капусти можна брати менше або більше, ніж я вказала, - тут все залежить від вашого смаку. Я люблю, щоб було більше пшона. Капусту тушкуємо протягом 25-30 хв.

Додаємо до капусти пшоно. У мене пішло всі 4 пакетики з пачки "Жменьки" - цієї каші я варю одразу багато, так як ми її дуже любимо.
Додати щойно закип'яченої води - не більше 1 л. Взагалі пшоно вариться у пропорції 1:2, тобто на 1 частину пшона потрбіно 2 частини води. Тому на пачку "Жменьки" треба 800 мл. води.
Варимо кашу на маленькому вогні 30 хв. до готовності пшона. За хвилин 10 до готовності солимо і перчимо, додаємо сухий кріп.
- Дата публикации: 15.12.11 - 17:02
- Добавлен в кулинарную книгу: 37
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 6)
Цікавий рецепт, я такого ( пшоно з кващенною капустою ) не знала!
Люда, це смачно, правда
Пшено с квашеной капустой - очень вкусно, я так щи варю.
Я теж варю, це називається "Полтавський капустняк" - свого часу рецептом поділилася Танюша Sindirella
Должно быть очень вкусно! Я люблю пшено и квашеную капусту, но вместе их еще не пробовала. Уже представляю как должно быть вкусно:) Забираю себе рецепт! Спасибо Оля!
Вот заделаю квашеную капусту и приготовлю:)
Катя, на здоров'я! Сподіваюся, каша тобі сподобається:)
Оленька, ничего подобного не готовила, очень интересно!
Пошла готовить))) позже отчитаюсь.
Міла, я сподіваюся, що каша буде тобі до смаку
Чекаю вражень!
Оленька, отчитываюсь))) приготовила кашу, спасибо большое тебе и твоей прабабушке за рецепт, нам ооочень понравилось. Мы кушали кашу с жаренными колбасками, так что у нас получился такой себе а-ля украинско-немецкий обед:)
Міла, я така рада, що каша тобі сподобалася! З ковбасками - дуже цікаво, треба й собі спробувати. Я іноді додаю гриби, але не часто, бо діти гриби не люблять))
Квашеная капуста зимой незаменимый продукт. Каша уже варится. Надеюсь у меня получится. Спасибо за простой и доступный рецепт.
Алла, на здоров'я! Маю надію, що каша буде до смаку!
Оля,Гарна каша
Ага, добра каша:) Дякую, Лесюня!
От і я зараз готую таку кашку!!!!
Анастасія, чекаю Ваших вражень!
А що вийде якщо квашену капусту замінити сирою?
Очевидно, вийде каша, тільки трохи інакша ))
Як мені,то каша смачна!А от чоловік сказав,що краще б пюрешочка)))))
Ааа, та це й зрозуміло, - мало який чоловік любить кашу)))
КАша конечно вкусная!!!
=Рина=