Мухаммара

Аватар пользователя AntZ4com
Кулинар 2 уровня
Мухаммара

Легка в приготуванні і надзвичайно смачна закуска (мезе) з берегів Середземного моря

  • Время приготовления: 45 минут
  • Кухня: Арабская кухня
  • Основной ингредиент: перец
  • Обобщенное название: закуска

Список ингредиентов

  • перець белл (болгарський)3
  • горіх грецький
  • часник
  • сухарі
  • паприка, кмин, цибуля, цукор, оцет, олія

Способ приготовления

склад продуктів

Ставимо перчини в духовку хвилин на 30

тим часом готуємо звичний (вже) цибульно-часничний соус на олії з додаванням спецій. Обсмажуємо до легкої прозорості. перець чистимо від кожури (якшо він гарно пропікся, це легко робиться), чистимо горіхи, додаєм оцту, паприки, цукру, хлібні крихти (можна паніровочні сухарі). Опціонально- гранатовий сіроп чи сік. Тмін (кумін, кмін, зіра)

взбиваєм все це блендером
і додаєм готовий цибульно-часнично-олійний соус
Готово!
Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Очень интересный рецепт! Спасибо!
Не думала, что можно приготовить что-то вкусное из перца и орехов:)

Аватар пользователя katya
6 уровень

Антон, разьясните пожалуйста момент о луково-чесночном соусе на масле.
Не понятно, что там жарить нижно?

Аватар пользователя dmitry
5 уровень

И еще: тмин и зира - разные специи.
Я думаю, тут используется именно зира.

Аватар пользователя dmitry
5 уровень

так, я знаю, шо тмін і кмін (зіра) - ці різні спеції, хоч і дуже схожі Я мав на увазі, шо можна використовувати і те, і те
Чесно-цибульний соус: обсмажити до прозорості мілко крошену цибулю з часником, кміном і паприкою

Аватар пользователя AntZ4com
2 уровень

Спасибо за разьяснения!!
Прошу прощения за тмин-кмин.
Но я бы тмин не добавлял сюда все таки. Не думаю, что арабы его добавляют. Тмин хоть внешне очень похож на зиру, но имеет совершенно другие вкусовые качества.

А вообще рецепт супер, спасибо!
Не хватает сюда рецепта питы еще

Аватар пользователя dmitry
5 уровень

=Прошу прощения за тмин-кмин. :)= та я звик до цього питання, так шо без проблем
Ну піта вроді так і нескладна- ніби шо там викладать- але головна фішка, як "підірвать", шоб получився кармашек

Аватар пользователя AntZ4com
2 уровень

ооо... это было бы очень интересно узнать:) как же делать кармашек.

Аватар пользователя katya
6 уровень

ну вобщєм, десь так- надо жарить її на дуже горячій печі на фользі, шоб пар раздув її до кармашку. Якшо готувати в духовці на повільному полум'ї- вона не вздується
Це важко пояснити - навичка потрібна

Аватар пользователя AntZ4com
2 уровень

спасибо:) надо попробовать, а вдруг получится:)

Аватар пользователя katya
6 уровень