Рисове тістечко

Ніжний-ніжний бісквіт, ароматна рисово-ванільно-цукатна начинка, шапка із полуничних хмарок і чорного шоколаду. Хто сказав, що з рису вийдуть погані тістечка? Рецепт авторський.
- Время приготовления: 1 час
- Кухня: Европейская кухня
- Основной ингредиент: рис
- Обобщенное название: пирожные
- Участие в конкурсе: Кулинарный конкурс «Готовим с ТМ «Жменька»
Список ингредиентов
- рис круглий "жменька" — 150 г
- молоко — 300 мл
- ванільний цукор — 1 пачка
- мандаринові цукати — 3 ст. ложки
- яйце — 3 шт (2 в бісквіт, 1 в рисову начинку)
- борошно — 4 ст. ложки
- какао — 2 ст. ложки
- цукор — 125 мл в полуничні хмарки, 4 ст. ложки в бісквіт
- полуниця морожена — 150 г
- желатин швидкорозчинний — 2 пачки по 15 г
- червоне вино — 25 мл
- шоколад — 50 г
- сода — 1/2 ч. ложки
Способ приготовления

Рис зварити із сіллю в молоці до готовності.

В кінці варки додати цукати і ванільний цукор.

Додати яйце.

Для бісквіту яйця збити з цукром до пухкої маси протягом 4-5 хвилин міксером. Акуратно додати какао, борошно, соду. На дно подовгастої форми ( у мене 12х25 см) викласти кулінарний папір, змазати маслом. Викласти рисову начинку. Зверху залити бісквіт. Випікати 20-25 хвилин при 180*С до готовності,

Тим часом полуницю розморозити, подрібнити блендером, додати цукор, вино, желатин. Нагріти до розчинення цукру і желатину. Охолодити.

Спечену рисово-бісквітну основу перевернути з форми на блюдо.

Обгорнути заготовку щільно фольгою, наростивши боки зверху.

Остиглу полунично-желатинову суміш збити за допомогою міксера протягом 5-6 хвилин. Маса посвітліє і стане дуже пухкою.

Заповнити цією масою весь простір над тістечком зверху. Працюйте досить швидко, бо маса швидко схоплюється. Залишити для застигання на 1-2 години. Зверху прикрасити розтопленим шоколадом.

Подавати, розрізавши на порційні шматочки.
Смачного!
- Дата публикации: 26.12.11 - 18:43
- Добавлен в кулинарную книгу: 30
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 3)
Очень красиво!!!
Дякую, Оля. Смачно теж - круглий рис чудово себе почуває в десертах
Леся, коли ти це все встигаєш?! Я просто в шоці))
Оля, просто вчора неділя була
)) Я відірвалась по повній!
Ет, мені до тебе ще далеко, - я в неділю байдики била)))
А-а-а! Ти відпочивала , приберігаючи сили на передноворічний кулінарний штурм?!!
Ні, щодо штурму - це не до мене ))))
А як же Новий рік? Він потребує деяких зусиль в кулінарному плані.
Лесю, ми вночі випиваємо по келиху шампансього і максимум - якісь канапки урочисті, а з самого ранку їдемо до батьків. Святвечір теж зустрічаємо у когось із батьків, та й на Різдво у них тусуємося))) Так що я не свята все ж більше відпочиваю))
Оля, як тобі в цьому плані щастить!!! А у мене усе навпаки - усі з"їжджаються до мене
))!
Ой, аж захотелось кусочек))) Спасибо за рецепт! Забираю в КК!
Женя, дякую! Насправді весь процес не складний і виходить багато тістечок!
Очень красиво! И чего только из риса Леся не придумает! Молодец!
Чудове вийшло тістечко, таке яскраве! А рис дійсно гарно почувае себе в десертах, іноді даже не зрозумієш, що там рис.
Спасибки, Міла. Дійсно мало було відчутно рису - кремовий рисовий прошарок мав гарний запах ванілі і мандаринів.
слов нет... онемела от восторга...
Дяки, Наталя!
Лесенька, великолепные пироженки, интересный состав!
Міла, величезне спасибки!
борошн, полуниця морожена ----perewedite pozalyista na rysskii ja3yk.
Боршно- мука, полуниця - клубника.
bolschoe cpasibo!!!, na dnja y cyna dnüxa, ja sdelaü,))))
Бажаю удачі!
полуниця - pozalyi swezenkoi wo3my.))))
Свіжу можна брати без проблем!
,)))), danke...
как вкусно выглядит! прям так захотелось!!!
Дякую! Шкода, що можна пригостити лише віртуально!
Така Краса! Треба на такі сайти додати смайлик "аплодисменти"...
Как празднично и с душой! Вот как вдохновляют конкурсы! Я в восторге от того, что можно Творить! Попробую вот так же красиво воспроизвести.