Хліб з болгарським перцем

Аватар пользователя Краля
Кулинар 6 уровня
Хліб з болгарським перцем

Я пекла хліб всього двічі у житті, а оскільки домашній хліб дуже смачний, я його пекти перестала (інакше - прощай, фігура!). Але купила жорнове органічне борошно "Жменька" і надумала втілити в життя чудовий рецепт хліба з болгарським перцем. Я брала сушений червоний і зелений перець, але восени краще використовувати свіжий, підсмаживши його попередньо на маслі.

Що я можу сказати? Хліб вийшов фантастично смачний! А найголовніше, що жорнове цілозерне борошно віж "Жменьки" абсолютно не шкодить фігурі. Навпаки - воно приносить тільки користь, адже містить в кілька разів більше корисних речовин, ніж звичайне борошно. А його органічне походження - ще один величезний плюс!

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне органічне цілозерне жорнове "жменька"300 г
  • молоко 140 г
  • цукор2 ст. ложки
  • яйце 1 шт
  • дріжжі сухі 1,5 ч. ложки
  • кориця1 ч. ложка
  • мелений імбир1 ч. ложка
  • сіль1/2 ч. ложки
  • сухий болгарський перець3-4 ст. ложки

Способ приготовления

Молоко трохи підігріти, додати дріжжі і цукор. Залишити до повного розчинення дріжжів.

Змішати всі інші інгредієнти, в кінці додати молоко.

Вигляд згори...

Вимішуємо тісто. Якщо треба, додаємо борошно. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 1 год. Обминаємо і залишаємо ще на 1 год.

Форму змастити вершковим маслом і викласти тісто. Змастити яйцем (у мене пішло 1 перепелине). Я пекла в маленьких одноразових формах, тому моїм хлібцям вистачило 30 хв при 180 С.

Ось такі хлбчики у мене вийшли - ароматні і смачні!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Оля, який чудовий хліб у тебе вийшов!!!Смачний, пухкенький!

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень

Дякую, Лесю!

Аватар пользователя Краля
6 уровень

Оленька, представляю, какой ароматнейший, вкусный хлебушек ты испекла! Я тоже попробовав единожды жерновую цельнозерновую муку "Жменька", просто влюбилась в нее)))

Аватар пользователя Мил@_Мил@
6 уровень

Міла, я з тобою згодна - в це борошно неможливо не закохатися;) Працювати з ним - суцільне задоволення!

Аватар пользователя Краля
6 уровень

Красивый хлебушек!

Аватар пользователя katya
6 уровень

Катя, дякую!

Аватар пользователя Краля
6 уровень

Спасибо за интересный рецепт!

Аватар пользователя jenusik

На здоров'ячко!

Аватар пользователя Краля
6 уровень

Аватар пользователя Wallece
4 уровень