Кутя із перловки

Аватар пользователя Adrenalin
Кулинар 5 уровня
Кутя із перловки

Завтра Святвечір. Господині готуватимуть 12 пісних страв. В нашому регіоні готують кутю із пшениці, бо вона - основна зернова культура, яка вирощується у нас. В гірських районах, де пшеницю не вирощують, часто готують кутю з перловки. Ось такий смачний рецепт я вам і запропоную.

Список ингредиентов

  • крупа перлова "жменька"1/2 склянки
  • мак1/2 склянки
  • горіхи1/2 склянки
  • родзинки1/2 склянки
  • мед5 ст. ложок
  • узвар6-7 ст. ложок
  • сільщіпка
  • апельсинові цукати1 ст. ложка

Способ приготовления

Перловку залити водою на 12 годин.

Ось у скільки збільшується перловка і як набухає. Зварити перловку до готовності у підсоленій воді. По інструкції для цього треба близько 1 години. У мене чудово зварилася за 30 хвилин.

Горіхи посікти.

Мак залити кип"ятком. Воду злити, а мак тричі пропустити через м"ясорубку. Вимішати з промитими і запареними родзинками (ізюмом), порізаними цукатами.

Мед розмішати з узваром. Усе гарно вимішати до однорідної маси.

Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Ой, Лесенька, у тебя уже и кутья готова!, я только перловку иду замачивать))) за тобой не поспеть))) Вкусно, моя семья очень любит кутью. Фото очень красиво, колоритно!!!

Аватар пользователя Мил@_Мил@
6 уровень

Дякую, Міла! А я ось зараз пампухи розчинила - завтра напружений день :12 пісних страв на моїх руках. А крім мене - одні хлопці

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень

Обожнюю кутю! І перловку теж)) А кутя з перловкою має бути дуже смачна!

Аватар пользователя Краля
6 уровень

Дякую, Оля. Дуже смачна дійсно!

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень

Представляете, а мне сегодня соседка каждый год доказывала, что кутя из перловки не делается. А у меня вон сколько одно думцев!!! Класс!!!

Аватар пользователя Anna23
2 уровень

В україні традиційно кутю роблять з пшениці. У тих гірських районах Карпат, де пшеницю не вирощують(не ті кліматичні умови), кутю споконвіку робили з перлової крупи -овес там росте. Лише з приходом в гірські райони галицьких вчителів і священників вдалося поміняти звички тамтешніх жителів і вони поступово теж почали робити кутю з привізної пшениці. Проте і донині є цілі села, які традиційно варять кутю лише з перлової крупи. А от кутя, варена з рису - це насправді трішки неправильно.Рис - не наша культура. Але, не дивлячись на це, велика частина українців буде готувати кутю саме з рису.

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень

Для мене кутя з перловки - студенський варіант. В 2000р. не було де купити пшеницю, от ми і зварили з вівса. Ех, давненько то було...

Аватар пользователя allap1103
0 уровень

Для когось - студентський варіант, для когось - столітні традиції. Тепер є де купити що завгодно, але в деяких місцевостях кутю і надалі роблять лише з перловки Це виставлений специфічний варіант куті певної місцевості , бо пшеничних варіантів - тьма-тьмуща всюди.

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень

Очень интересный вариант! Спасибо!

Аватар пользователя katya
6 уровень

Дякую!

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень

Вкуснячая кутя! Мы тоже дома из перловки её делаем.

Аватар пользователя jenusik

Дякую, Женя!

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень

Я от вашей фотографии в восторге! Даже какая-то ностальгия появилась по такому далекому и родному( в душе) селу из детства с печью, снопами пшеницы, и золотыми горами золотого зерна! Здесь нет смайлика, чтобы выразить мое восхищение! 5++++++++++++++

Аватар пользователя Вишня
6 уровень