Кутя із перловки

Завтра Святвечір. Господині готуватимуть 12 пісних страв. В нашому регіоні готують кутю із пшениці, бо вона - основна зернова культура, яка вирощується у нас. В гірських районах, де пшеницю не вирощують, часто готують кутю з перловки. Ось такий смачний рецепт я вам і запропоную.
- Время приготовления: 45 минут
- Количество порций: 10
- Кухня: Украинская кухня
- Основной ингредиент: перловая крупа
- Обобщенное название: кутья
- Участие в конкурсе: Кулинарный конкурс «Готовим с ТМ «Жменька»
Список ингредиентов
- крупа перлова "жменька" — 1/2 склянки
- мак — 1/2 склянки
- горіхи — 1/2 склянки
- родзинки — 1/2 склянки
- мед — 5 ст. ложок
- узвар — 6-7 ст. ложок
- сіль — щіпка
- апельсинові цукати — 1 ст. ложка
Способ приготовления

Перловку залити водою на 12 годин.

Ось у скільки збільшується перловка і як набухає. Зварити перловку до готовності у підсоленій воді. По інструкції для цього треба близько 1 години. У мене чудово зварилася за 30 хвилин.

Горіхи посікти.

Мак залити кип"ятком. Воду злити, а мак тричі пропустити через м"ясорубку. Вимішати з промитими і запареними родзинками (ізюмом), порізаними цукатами.

Мед розмішати з узваром. Усе гарно вимішати до однорідної маси.
Смачного!
- Дата публикации: 05.01.12 - 17:30
- Добавлен в кулинарную книгу: 13
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 2)
Также смотрите рецепты:
Ой, Лесенька, у тебя уже и кутья готова!, я только перловку иду замачивать))) за тобой не поспеть))) Вкусно, моя семья очень любит кутью. Фото очень красиво, колоритно!!!
Дякую, Міла! А я ось зараз пампухи розчинила - завтра напружений день :12 пісних страв на моїх руках. А крім мене - одні хлопці
Обожнюю кутю! І перловку теж)) А кутя з перловкою має бути дуже смачна!
Дякую, Оля. Дуже смачна дійсно!
Представляете, а мне сегодня соседка каждый год доказывала, что кутя из перловки не делается. А у меня вон сколько одно думцев!!! Класс!!!
В україні традиційно кутю роблять з пшениці. У тих гірських районах Карпат, де пшеницю не вирощують(не ті кліматичні умови), кутю споконвіку робили з перлової крупи -овес там росте. Лише з приходом в гірські райони галицьких вчителів і священників вдалося поміняти звички тамтешніх жителів і вони поступово теж почали робити кутю з привізної пшениці. Проте і донині є цілі села, які традиційно варять кутю лише з перлової крупи. А от кутя, варена з рису - це насправді трішки неправильно.Рис - не наша культура. Але, не дивлячись на це, велика частина українців буде готувати кутю саме з рису.
Для мене кутя з перловки - студенський варіант. В 2000р. не було де купити пшеницю, от ми і зварили з вівса. Ех, давненько то було...
Для когось - студентський варіант, для когось - столітні традиції. Тепер є де купити що завгодно, але в деяких місцевостях кутю і надалі роблять лише з перловки
Це виставлений специфічний варіант куті певної місцевості , бо пшеничних варіантів - тьма-тьмуща всюди.
Очень интересный вариант! Спасибо!
Дякую!
Вкуснячая кутя! Мы тоже дома из перловки её делаем.
Дякую, Женя!
Я от вашей фотографии в восторге! Даже какая-то ностальгия появилась по такому далекому и родному( в душе) селу из детства с печью, снопами пшеницы, и золотыми горами золотого зерна! Здесь нет смайлика, чтобы выразить мое восхищение! 5++++++++++++++