Урамаки - роли рисом назовні

Дуже цікавим виявилося приготування урамаків. Наче нічого особливого - рол як рол, але рисом назовні. Та приготувати його було трошки важче, ніж найпростіший рол. Зате, як на мене, цей рол виглядає святковіше і цікавіше ніж традиційний.
- Время приготовления: 45 минут
- Количество порций: 1
- Кухня: Японская кухня
- Основной ингредиент: рис
- Обобщенное название: роллы
- Участие в конкурсе: Кулинарный конкурс «Учимся готовить суши»
Список ингредиентов
- норі — 1 шт
- готовий рис для суші — 8 ст. ложок
- чорний кунжут — 1 ст. ложка
- сьомга слабосолена — 100 г
- огірок свіжий — 1/2 штуки
- сир вершковий — 50 г
Способ приготовления

Спочатку готуємо рис для ролів. Рис гарно помити в декількох водах, щоб вода перестала забарвлюватися. На 1 склянку рису взяти 1,2 склянки води. Довести рис до кипіння і варити 15-17 хвилин. Рис має ввібрати усю воду. Залишити рис при закритій кришці ще на 15 хвилин. Далі легко вимішати з рисовим оцтом.

Лист норі розрізати навпіл. Поставити норі гладкою стороною вниз на обгорнутий целофаном бамбуковий коврик. На норі нанести змоченими руками рис товщиною 0,7 см таким чином, щоб передня частина листа норі довжиною 1 см залишалась без рису, а в дальньому кінці рис виходив за норі на 1 см.

Посипати рис підсмаженим кунжутом.

Накрити норі зверху іншою частиною коврика, злегка притиснути і обернути коврик на 180 градусів

Розгорнути коврик Тепер рис опинився внизу.

На середину норі викладаємо почергово начинку - сьомгу, вершквий сир, огірок смужками.

За допомогою коврика скручуємо рол. Пам"ятаємо - ближній кінець норі в процесі скручування має зіткнутися рівно з дальнім кінцем норі - тоді утвориться рол без "равлика".

Гострим ножем, змоченим у воді з рисовим оцтом одним рухом розрізаємо рол навпіл.

Складаємо дві частини рола поряд і розрізаємо так, щоб утворилося 6 чи 8 ролів.

Смачного!
- Дата публикации: 02.02.12 - 20:58
- Добавлен в кулинарную книгу: 11
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 3)
Мастер-суши!
Якісь вони трохи кривуваті у мене вийшли. Дались мені не так легко, як звичні
Классно!! Прям роллы-далматинчики)) Забираю в КК!
Точно далматинчики! Я про це і не подумала!
Очень красиво! Еще больше загорелась идеей приготовить суши:)
Катя, спробуй. Дуже цікаво!
Еще раз вау!
Леся, твої суши один другого краще! А казала, що не вмієш суши готувати!)))
Міла, ну чесно не вмію. От вчуся уже другий день щось приблизне зробити.
У тебе дуже гарно виходить! Як і взагалі все, за що ти берешся готувати!
Міла,дякую за такі приємні слова ( а усі мої кулінарні невдачі - їх не було, не було, не було - це я собі повторюю кожен день перед сном(жарт)