Бульйон індичий на тим'яні

Думаю, бульйон всі вміють варити. Я хочу поділитися рецептом одного зі своїх улюблених. Тим'ян додає бульйону з індички особливого смаку, - всім рекомендую.
Список ингредиентов
- індичатина з кісткою (у мене крило) — 1 кг
- вода — 2 л
- цибуля ріпчаста — 1 шт
- морква — 1 шт
- лавровий лист — 1-2 шт
- перець чорний горошком — за смаком
- сіль — за смаком
- тим'ян свіжий — кілька гілочок
Способ приготовления

Індичатину заливаємо холодною водою. Як правило, води беремо з розрахунку 2 л. води на кожен 1 кг. м'яса. Доводимо до кипіння на середньому вогні.

Знімаємо "пінку". Кладемо в бульйон овочі і спеції. Солі кладемо з розрахунку 1 ч. л. солі на 1 л. води. Лавровий лист я кладу одразу, хоча дехто радить робити це за 15-20 хв. до готовності бульйону, мовляв, інакше бульйон гірчитиме. В мене жодного разу не гірчив:)

Варимо бульйон до готовності м'яса. Кришкою не накриваємо.

Проціджуємо. Бульйон готовий!

Я ще роблю такі бульйонні заготовки. Розливаю бульйон у форми для кексів і заморожую. Потім складаю порційно і зберігаю в морозильній камері. Використовую і для приготування супів, і для варіння рису, гречки тощо.
- Дата публикации: 23.08.12 - 14:52
- Добавлен в кулинарную книгу: 4
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 1)
Интересный рецепт!
Прозрачный, золотистый, идеальный бульон! Я в обычных пакетах для замораживания храню
Оля, с сухим темьяном будет не то?
Наташа, я теж потім у пакети складаю, але мені зручніше маленькими порціями заморожувати.
З тим'яном краще свіжим, аромат зовсім інший. Хоча, з сушеним теж можна спробувати.
Саша, мене ці заморожені брикети іноді дуже виручають
класс ! интересно - может и борщ можно замораживать - чтоб на год вперёд...

Ахахаха)))) Борщ я ще не заморожувала)))) Так що не знаю
Але згадала одну жінку, яка, коли їздила у відряждення, чоловіку зелений борщ заморожувала))))
хорошо что самого мужа не заморозила
Такой красивый бульон!!
Представляю его аромат...
Бульйон дуже ароматний:) Якось тим'ян з індичкою дуже гарно "грають".
Оля, спасибо за идею с тимьяном!
Катя, на здоров'я!