Бульйон індичий на тим'яні

Аватар пользователя Краля
Кулинар 6 уровня
Бульйон індичий на тим'яні

Думаю, бульйон всі вміють варити. Я хочу поділитися рецептом одного зі своїх улюблених. Тим'ян додає бульйону з індички особливого смаку, - всім рекомендую.

Список ингредиентов

  • індичатина з кісткою (у мене крило) 1 кг
  • вода2 л
  • цибуля ріпчаста 1 шт
  • морква 1 шт
  • лавровий лист 1-2 шт
  • перець чорний горошком за смаком
  • сіль за смаком
  • тим'ян свіжий кілька гілочок

Способ приготовления

Індичатину заливаємо холодною водою. Як правило, води беремо з розрахунку 2 л. води на кожен 1 кг. м'яса. Доводимо до кипіння на середньому вогні.

Знімаємо "пінку". Кладемо в бульйон овочі і спеції. Солі кладемо з розрахунку 1 ч. л. солі на 1 л. води. Лавровий лист я кладу одразу, хоча дехто радить робити це за 15-20 хв. до готовності бульйону, мовляв, інакше бульйон гірчитиме. В мене жодного разу не гірчив:)

Варимо бульйон до готовності м'яса. Кришкою не накриваємо.

Проціджуємо. Бульйон готовий!

Я ще роблю такі бульйонні заготовки. Розливаю бульйон у форми для кексів і заморожую. Потім складаю порційно і зберігаю в морозильній камері. Використовую і для приготування супів, і для варіння рису, гречки тощо.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Интересный рецепт!

Аватар пользователя jenusik

Аватар пользователя Краля
6 уровень

Прозрачный, золотистый, идеальный бульон! Я в обычных пакетах для замораживания храню

Оля, с сухим темьяном будет не то?

Аватар пользователя Наталья Имшенецкая
6 уровень

Наташа, я теж потім у пакети складаю, але мені зручніше маленькими порціями заморожувати. З тим'яном краще свіжим, аромат зовсім інший. Хоча, з сушеним теж можна спробувати.

Аватар пользователя Краля
6 уровень

Здорово!Красивый бульон, а идея с замораживанием впрок вообще супер!

Аватар пользователя Александра C
5 уровень

Саша, мене ці заморожені брикети іноді дуже виручають

Аватар пользователя Краля
6 уровень

Это очень умно!И экономия времени какая!

Аватар пользователя Александра C
5 уровень

класс ! интересно - может и борщ можно замораживать - чтоб на год вперёд...

Аватар пользователя Kristian
0 уровень

Ахахаха)))) Борщ я ще не заморожувала)))) Так що не знаю

Аватар пользователя Краля
6 уровень

Але згадала одну жінку, яка, коли їздила у відряждення, чоловіку зелений борщ заморожувала))))

Аватар пользователя Краля
6 уровень

хорошо что самого мужа не заморозила

Аватар пользователя Наталья Имшенецкая
6 уровень

Аватар пользователя Краля
6 уровень

Аватар пользователя Kristian
0 уровень

Такой красивый бульон!!
Представляю его аромат...

Аватар пользователя dmitry
5 уровень

Бульйон дуже ароматний:) Якось тим'ян з індичкою дуже гарно "грають".

Аватар пользователя Краля
6 уровень

Да, бульон красивые получился!

Аватар пользователя Александра C
5 уровень

Аватар пользователя Kristian
0 уровень

Оля, спасибо за идею с тимьяном!

Аватар пользователя katya
6 уровень

Катя, на здоров'я!

Аватар пользователя Краля
6 уровень