Курячі ніжки у вершковому соусі (за Еллою Мартіно)

Аватар пользователя Краля
Кулинар 6 уровня
Курячі ніжки у вершковому соусі (за Еллою Мартіно)

У Елли в рецепті йде ціла курка, поділена на шматки. Мені ж треба було всього кілька ніжок приготувати, тому кількість інгредієнтів я зменшила.

Список ингредиентов

  • курячі ніжки (або стегенця і т.д.)4 шт
  • бульйон 300 мл
  • вершки (у мене 20%)100 мл
  • борошно 1 ст. ложка
  • цибуля (невеличка)1 шт
  • мускатний горіх 1/8 ч. ложки
  • масло вершкове 2 ст. ложки
  • перець білийза смаком
  • сіль за смаком

Способ приготовления

Цибулю дрібно нарізати і спасерувати на вершковому маслі (1 ст.л.) у каструлі чи гусятниці. Цибулю краще брати білу, але в мене була тільки червона.

Курячі ніжки вимити (якщо треба), висушити паперовим рушником. У целофановий пакетик насипати борошно, покласти туди ніжки, щільно закрутити. Все добре струсити, щоб ніжки повністю покрилися борошном. Підсмажити ніжки з обох боків на 1 ст.л. вершкового масла до рум'яності.

Обсмажені ніжки перекладіть в каструлю з цибулею. Посоліть і поперчіть. У каструлю влийте бульйон і тушкуйте курку (під кришкою) на повільному вогні від 40 хв. до 1,5 год. (залежно від величини шматків). Я тушкувала 50 хв.

Коли курка буде майже готова, влийте вершки і додайте мускатний горіх. Продовжуйте готувати, поки соус не загусне. Одразу ж подавати.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Какая аппетитная фотка!

Аватар пользователя jenusik

Дякую, Женя:)

Аватар пользователя Краля
6 уровень
Аватар пользователя Айшвария
5 уровень

Аватар пользователя Краля
6 уровень

Вкуснятина!

Аватар пользователя katya
6 уровень

Вкусные курячі ніжки! И фото очень красивое!

Аватар пользователя Ириша7
5 уровень

Дякую, Іриша!

Аватар пользователя Краля
6 уровень