Лимонний кус-кус з сьомгою

Кус-кус дуже корисний і смачний, але я його люблю ще й за те, що готувати його настільки просто, що з цим впорається навіть дитина. А який він смачний з лимоном та рибкою! Дуже елегантна страва для святкової вечері!
- Основной ингредиент: кус-кус
- Обобщенное название: кус-кус
- Участие в конкурсе: Блюда к Новогоднему столу с ТМ «Жменька»
Список ингредиентов
- кус-кус "жменька" — 1 пакетик (100 г)
- сік лимона — 4 ст. ложки
- цедра лимона — 1 ст. ложка
- тим'ян (у мене сушений) — 1 ч. ложка
- олія оливкова — 4 ст. ложки
- мед — 2 ч. ложки
- часник — 2 зубчика
- сіль — за смаком
- перець чорний свіжозмелений — за смаком
- філе сьомги — 150-200 г
- окріп — 150-170 г
Способ приготовления

Мед, подрібнений часник, 2 ст. л. олії, сіль, перець, 2 ст. л. соку лимона, цедру лимона змішати. Замаринувати сьомгу на 30-40 хв.

Запікати в духовці при 180С до готовності. У мене це зайняло 17 хв.

Поки сьомга в духовці, готуємо кус-кус. Я не варю його в пакетиках, а запарюю, - це значно швидше, простіше і зручніше. Пакетик розрізати і висипати кус-кус у миску.

До кус-кусу додати 2 ст. л. олії, 2 ст. л. лимонного соку, сіль за смаком та сушений тим'ян. Залити окропом. Накрити кришкою і залишити на 7-10 хв.

Ложкою або виделкою "розпушити" кус-кус, викласти на тарілку, зверху покласти сьомгу. Негайно подавати!
- Дата публикации: 17.12.12 - 16:24
- Добавлен в кулинарную книгу: 7
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 1)
Давно хотел попробовать кус-кус. Наверное, приготовлю по вашему рецепту
Якщо Ви кус-кус ще не куштували, то спочатку, може, не експериментуйте, а приготуйте його традиційно з овочами, - кус-кус з лимонним смаком трохи незвичний
я теж
Вкусно!
Оля,отличное блюдо!
Мне кус-кус очень нравится,только от "Жменьки" у нас к сожалению не продаётся
Вообще в магазинах ассортимент "Жменьки" скудненький.
Дякую, Анжеліка!
И я люблю кус-кус
Теперь обязательно попробую с лимоном!
Катя, пробуй, з лимоном дуже прикольно:)
Вкуснотища!
Суперский рецепт!

Дякую, Женя!