Пишні масляні булочки (рецепт для хлібопічки)

Аватар пользователя Краля
Кулинар 6 уровня
Пишні масляні булочки (рецепт для хлібопічки)

Дріжджове тісто деколи поводиться непередбачувано. То довго підходить, то не підходить зовсім. З появою хлібопічок працювати з дріжджовим тістом стало суцільним задоволенням, адже все, що потрібно - помістити всі необхідні інгредієнти в чашу строго в тому порядку, в якому вказано в рецепті. Потім залишиться лише сформувати дріжджовий виріб, дати йому ще раз підійти і поставити в духовку. Пишна, смачна випічка готова!

Список ингредиентов

  • тепла вода 90 мл
  • цукор 65 г
  • сіль 1/2 ч. ложки
  • яйця 3 шт
  • масло вершкове 140 г
  • борошно 2,5 склянки
  • дріжджі сухі1/2 пакетика (1 пакетик = 7 г)

Способ приготовления

У чашу хлібопічки помістити воду, сіль, цукор. Додати вершкове масло. Масло бажано розтопити, але можна просто порізати на невеликі шматочки.

Додати в чашу яйця і борошно. Зверху висипати сухі дріжджі. Щодо яєць, то одне треба збити окремо і половину залишити для змащування булочок. Тобто в саме тісто йде 2,5 яйця. Включити програму «Тісто». Це займе приблизно півтори години, все залежить від моделі хлібопічки.

Коли спрацює таймер, вийняти тісто з чаші. Формувати булочки і викладати їх недалеко одна від одної на деко, на якому вони будуть пектися (є сенс застелити деко пергаментом). Деко з булочками накрити харчовою плівкою і залишити на 30-40 хвилин в теплому місці.

Коли булочки підійдуть, випікати в заздалегідь розігрітій до 180С духовці до трохи рум'яного кольору, це приблизно 10-12 хвилин. Дістати булочки, змастити їх збитим яйцем і знову поставити в духовку ще на кілька хвилин.

Дістати готові булочки з духовки. Накрити трохи вологим рушником і залишити на кілька хвилин. Зняти рушник. Булочки можна подавати до столу.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Классное булочки Буду пробовать готовить. Оля, огромное спасибо за рецепт!

Аватар пользователя katya
6 уровень

Катя, на здоров'я! У мене ці булочки дуже люблять, я готую зразу 2 порції. Правда, тісто наприкінці мало не вилазить з хлібопічки

Аватар пользователя Краля
6 уровень

Точно-точно! Очень красиво,Олечка!

Аватар пользователя Вишня
6 уровень

Щиро дякую!

Аватар пользователя Краля
6 уровень

Спасибо, Оленька, отличные булочки получились, действительно пышные и никаких хлопот!!!

Аватар пользователя tidlywink
4 уровень

Когда- то забыла смазать пирожки яйцом . прямо перед тем, как ставить их в духовку. А когда вспомнила, пришлось вытянуть их минут через 15- 20 и начать смазывать, а затем снова поставить допекаться в духовку . В итоге цвет верха пирожков получился совсем не такой суперной, как всегда! А если тесто не поднимается, или плохо подходит- то это 100% такого качества сухие дрожжи (хранились не правильно и потеряли свою силу всхожести). И они меня уже не раз подводили!!! Вот поэтому всегда стараюсь пользоваться мокрыми дрожжами (и даже в хлкбопечке). =Рина=

Аватар пользователя rina d
4 уровень

А я вот хочу получить коричневый верх у булочек с белыми боками( как были в былые времена по 9коп, если кто-то помнит). Но как ее получить?

Аватар пользователя Вишня
6 уровень

Привет, Вишня! Я вот даже и не вспомню, какие это были булочки. Да и в разных областях возможно цена была и одинаковая, но вкус, внешний вид, и название были совсем разные. Даже бублики по 5 коп. по вкусу в Днепро- ске, Киеве, Полтаве. Харькове отличались!!! Хотя чем они могли отличаться -это же бублики! А вот технология, печь, t* разные, вот и вкус разный. =Рина=

Аватар пользователя rina d
4 уровень

Использовала Ваш рецепт. Вкусные получились!
=Рина=

Аватар пользователя rina d
4 уровень