Пляцок з вишнями

Пляцок — надзвичайно смачний торт з ніжним кремом і безе. Особливу “родзинку” йому додають вишні і макова начинка. Готовий пляцок за бажанням можна полити шоколадною глазур'ю.

  • Основной ингредиент: вишни
  • Обобщенное название: торт

Список ингредиентов

  • мука730 г
  • цукор3,5 склянки
  • вершкове масло550 г
  • вишні500 г
  • молоко500 мл
  • яйця8 шт
  • мак120 г
  • волоські горіхи100 г
  • сметана3 ст. ложки
  • какао3 ст. ложки
  • розпушувач3 ч. ложки
  • ванільний цукорза смаком

Способ приготовления

4 яйця розділити на білки та жовтки. Помістити білки в холодильник. Збити жовтки з 1 склянкою цукру. 250 г вершкового масла розтопити і охолодити до кімнатної температури. Додати масло і сметану до жовткової маси. Ретельно збити все міксером. Всипати 2 ст. ложки розпушувачу та 3 склянки борошна. Замісити дуже м'яке тісто і розділити його на 3 частини.

В одну частину додати какао. Добре вимісити його і помістити в морозилку. Іншу частину тіста рівномірно викласти на деко. Горіхи подрібнити і посипати ними тісто. Зверху розкласти вишні. 4 білка збити міксером до створення міцної стійкої піни. Продовжуючи збивання, потроху додати 1 стакан цукру. Рівномірно викласти білкову масу на тісто. Помістити в розігріту до до 160 градусів духовку і запікати приблизно 45 хвилин, доки білок не зарум'яниться.

Мак промити і всипати в каструлю. Залити його невеликою кількістю води. Варити на повільному вогні 15-20 хвилин. Потім пропустити його через м'ясорубку. Змішати мак з 1/2 стакана цукру. 1 яйце розділити на білок та жовток. Білок помістити у холодильник, а жовток додати до макової суміші. Всипати 3 ст. ложки борошна та 1 ч. ложку розпушувачу. Ретельно все перемішати.

Білок збити міксером до утворення стійкої піни. Додати його в макову суміш і акуратно перемішати все до однорідності ложкою. На деко рівномірно викласти другу частину світлого тіста. Викласти на нього рівним шаром макову начинку.

З морозилки дістати шоколадне тісто. Натерти його на тертці і посипати макову начинку. Помістити корж у розігріту до 180 градусів духовку. Випікати його до готовності приблизно 30-40 хвилин. Обидва коржі перекласти на тарілку і остудити.

200 мл молока змішати з 7 ст. ложками борошна. 300 мл молока закип'ятити. 3 яйця збити з 1 склянкою цукру з допомогою міксера. Продовжуючи збивати, потроху влити тонкою цівкою кипляче молоко і молочно-борошняну суміш. Ретельно збити міксером до однорідності.

Дати крему охолонути і додати 300 г вершкового масла. Добре розмішати, щоб не залишилось жодних грудочок. Викласти корж з маком на блюдо. Нанести на нього молочний крем. Накрити коржем з вишнями. Помістити пляцок у холодильник на ніч.

Смачного!