Пляцок «П'яна вишня»

Цей красивий і ніжний пляцок зачарує усіх Ваших гостей. Він виходить надзвичайно смачним, з м'якими коржами і ніжним кремом. Готовий пляцок можна полити розтопленим шоколадом або прикрасити глазур'ю.

  • Основной ингредиент: вишни
  • Обобщенное название: торт

Список ингредиентов

  • вишні без кісточок400-500 г
  • згущене молоко380 г
  • вершкове масло300 г
  • цукор1 склянка
  • борошно1 склянка
  • яйця6 шт
  • спирт або горілка7-10 ст. ложок
  • какао5 ст. ложок
  • розпушувач1 ст. ложка

Способ приготовления

Вишні залити горілкою чи спиртом. Залишити на 1-3 дні, залежно від бажаної міцності вишень. Яйця збити міксером до утворення пишної маси. Продовжуючи збивати, потроху всипати цукор. Збивати, доки він не розчиниться. Потім додати какао, розпушувач і просіяне борошно. Розмішати тісто до однорідності.

Прямокутну форму застелити папером для випічки. Викласти в неї 1/3 частину тіста. Помістити його в розігріту до 180 градусів духовку і випікати до готовності. Перевірити на готовність його можна сухим сірником. Таким же чином спекти ще два коржі. Дати їм охолонути. Потім один корж подрібнити.

Розм'якшене масло збивати міксером, потроху додаючи згущене молоко. Збивати до створення пишного крему. Додати замочені вишні та подрібнений корж. Ретельно все перемішати ложкою. Нижній корж викласти на блюдо. Рівномірно викласти на нього масляний крем з вишнями. Накрити другим коржем і помістити в холодильник на кілька годин для просочення.

Смачного!