Львівський сирник

Існує безліч різноманітних рецептів львівського сирника. Практично кожна господиня готує його по-своєму. Цей сирник достатньо простий у приготуванні, але він заворожить Вас ніжним смаком, а його чудовий аромат створить в Вашому домі неповторну атмосферу.

  • Кухня: Украинская кухня
  • Основной ингредиент: творог
  • Обобщенное название: сырник

Список ингредиентов

  • сир500 г
  • цукор200 г
  • яйця4 шт
  • вершкове масло140 г
  • сметана 25-30%2-3 ст. ложки
  • какао2 ст. ложки
  • родзинки1 пригорща
  • лимон1 шт

Способ приготовления

Жовтки відокремити від білків. Помістити білки в холодильник, а білки збити зі 150 г цукру до однорідності. Сир збити міксером зі 100 г м'якого вершкового масла. Якщо сир з грудочками, то його потрібно попередньо збити блендером. Родзинки помити і обсушити. Лимон помити і зняти з нього цедру мілкою терткою. Додати у сирну суміш родзинки, лимонну цедру і 1 ст. ложку манки. Ретельно все збити.

В отриману суміш додати збиті жовтки. Розмішати все міксером до утворення однорідного тіста. Охолоджені білки збити міксером до утворення міцної піни. Додати їх в сирне тісто і акуратно перемішати все до однорідності ложкою знизу вгору.

Форму для запікання змастити вершковим маслом. Застелити її пергаментом і посипати манкою. Зайву манку потрібно струсити. Викласти в форму сирне тісто. Розрівняти його і помістити в розігріту до 190 градусів духовку. Випікати сирник до готовності 50-60 хвилин. Якщо поверхня почне завчасно зарум'янюватись, то форму потрібно накрити фольгою.

Готовому сирнику дати охолонути в формі. Потім акуратно перекласти його на тарілку. В каструльці змішати цукор з какао, сметаною і 1 ст. ложкою вершкового масла. Поставити на повільний вогонь і прогрівати до повного розчинення цукру, постійно помішуючи. Рівномірно покрити поверхню і бока сирника гарячою глазур'ю. Помістити його в холодильник на 4-5 годин.

Смачного!