Львівський сирник
Існує безліч різноманітних рецептів львівського сирника. Практично кожна господиня готує його по-своєму. Цей сирник достатньо простий у приготуванні, але він заворожить Вас ніжним смаком, а його чудовий аромат створить в Вашому домі неповторну атмосферу.
Список ингредиентов
- сир — 500 г
- цукор — 200 г
- яйця — 4 шт
- вершкове масло — 140 г
- сметана 25-30% — 2-3 ст. ложки
- какао — 2 ст. ложки
- родзинки — 1 пригорща
- лимон — 1 шт
Способ приготовления
Жовтки відокремити від білків. Помістити білки в холодильник, а білки збити зі 150 г цукру до однорідності. Сир збити міксером зі 100 г м'якого вершкового масла. Якщо сир з грудочками, то його потрібно попередньо збити блендером. Родзинки помити і обсушити. Лимон помити і зняти з нього цедру мілкою терткою. Додати у сирну суміш родзинки, лимонну цедру і 1 ст. ложку манки. Ретельно все збити.
В отриману суміш додати збиті жовтки. Розмішати все міксером до утворення однорідного тіста. Охолоджені білки збити міксером до утворення міцної піни. Додати їх в сирне тісто і акуратно перемішати все до однорідності ложкою знизу вгору.
Форму для запікання змастити вершковим маслом. Застелити її пергаментом і посипати манкою. Зайву манку потрібно струсити. Викласти в форму сирне тісто. Розрівняти його і помістити в розігріту до 190 градусів духовку. Випікати сирник до готовності 50-60 хвилин. Якщо поверхня почне завчасно зарум'янюватись, то форму потрібно накрити фольгою.
Готовому сирнику дати охолонути в формі. Потім акуратно перекласти його на тарілку. В каструльці змішати цукор з какао, сметаною і 1 ст. ложкою вершкового масла. Поставити на повільний вогонь і прогрівати до повного розчинення цукру, постійно помішуючи. Рівномірно покрити поверхню і бока сирника гарячою глазур'ю. Помістити його в холодильник на 4-5 годин.
Смачного!
- Дата публикации: 17.04.13 - 07:05
- Добавлен в кулинарную книгу: 5