Сирник з маком

Якщо Ви полюбляєте сир, то Вам неодмінно треба скористатись цим рецептом. Цей сирник з маком не тільки порадує Вас чудовим смаком, але ще й прикрасить будь-який святковий стіл. Прикрашати сирник можна за своїм смаком.

Список ингредиентов

  • сир1 кг
  • борошно3 склянки
  • цукор500 г
  • вершкове масло250 г
  • яйця5 шт
  • яблука4-5 шт
  • мак1 склянка
  • чорний шоколад100 г
  • какао3 ст. ложки
  • сметана2-3 ст. ложки
  • крохмаль2 ст. ложки
  • сода1/2 ст. ложки
  • ванільний цукорза смаком
  • лимонний сікдля гасіння соди
  • оліядля змащування

Способ приготовления

3 яйця розділити на жовтки та білки. Помістити білки в холодильник, а жовтки збити зі 100 г цукру, доки маса не побіліє. Додати м'яке вершкове масло і ретельно все збити міксером. Соду загасити лимонним соком. Додати до масляної суміші соду та 1 ст. ложку какао. Частинами всипати просіяне борошно і замісити м'яке тісто. Розділити його на дві частини і загорнути кожну в харчову плівку. Помістити тісто в морозильник.

Пропустити сир двічі через м'ясорубку. Додати 2 яйця, крохмаль і ванільний цукор. Ретельно все перемішати. 3 білки збити міксером до утворення стійкої піни. Продовжуючи збивати, потроху всипати 300 г цукру. Додати білкову масу до сирної і акуратно все перемішати ложкою.

Мак промити і перемолоти в кавомолці. Яблука помити і почистити. Натерти їх на тертці. Змішати мак з яблуками, ванільним цукром і 100 г цукру. Якщо макова начинка вийшла занадто рідкою, то в неї можна додати 1 ст. ложку крохмалю.

Застелити форму для запікання пергаментом. Змастити олією і рівномірно натерти в неї на крупній тертці одну частину тіста. Зверху викласти сирну масу. Розрівняти її і викласти зверху макову начинку. Натерти зверху на тертці другу частину тіста. Помістити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати сирник до готовності приблизно 45-50 хвилин.

Шоколад розламати на шматочки. Додати сметану і розтопити все до однорідності на маленькому вогні, постійно помішуючи. Трохи охолодити і полити готовий сирник шоколадною глазур'ю. Помістити в холодильник до повного охолодження.

Смачного!