Пляцок з яблуками
Цей пляцок — відмінна випічка для всієї родини. Корж виходить дуже ніжним, а ароматна яблучна начинка робить пляцок надзвичайно смачним. Кількість цукру в рецепті можна змінювати за смаком.
Список ингредиентов
- вершкове масло — 300 г
- цукор — 225 г
- жирні вершки — 1 склянка
- борошно — 175 г
- яблука — 3-4 шт
- яйця — 3 шт
- лимон — 1/4 шт
- цукрова пудра — 1 ст. ложка
- розпушувач — 1 ч. ложка
- стручок ваніли — 1 шт
- молота кориця — 1/2 ч. ложки
Способ приготовления
Яблука помити та почистити. Порізати їх тонкими часточками. Стручок ванілі розрізати і видалити серцевину. В сковорідці з товстим дном розтопити 50 г вершкового масла. Вкинути ваніль, всипати корицю і 2 ст. ложки цукру. Прогрівати, постійно помішуючи, щоб цукор розчинився. Додати яблука і злегка потушити їх, періодично акуратно помішуючи. При необхідності можна влити трохи води. Зняти яблучну начинку з вогню і охолодити.
200 г м'якого вершкового масла розтерти зі 175 г цукру. По одному додати яйця, постійно розмішуючи. Невеликими порціями додати просіяне борошно, розпушувач і серцевину ванільного стручка. Розмішати тісто до однорідності.
Форму для випікання змастити маслом. Рівномірно розподілити по ній тісто. Зверху рівномірно викласти яблука без рідини. Помістити в розігріту до 200 градусів духовку і випікати пляцок до готовності приблизно 40 хвилин. Дати пляцку охолонути.
З лимона віджати сік. Збити вершки з лимонним соком та цукровою пудрою. Акуратно розмішуючи, потроху влити соус, в якому тушкувалися яблука. Викласти масу на пляцок, розрівняти і дати настоятися в холодильнику.
Смачного!
- Дата публикации: 18.04.13 - 06:42
- Добавлен в кулинарную книгу: 0