Пляцок з яблуками

Цей пляцок — відмінна випічка для всієї родини. Корж виходить дуже ніжним, а ароматна яблучна начинка робить пляцок надзвичайно смачним. Кількість цукру в рецепті можна змінювати за смаком.

Список ингредиентов

  • вершкове масло300 г
  • цукор225 г
  • жирні вершки1 склянка
  • борошно175 г
  • яблука3-4 шт
  • яйця3 шт
  • лимон1/4 шт
  • цукрова пудра1 ст. ложка
  • розпушувач1 ч. ложка
  • стручок ваніли1 шт
  • молота кориця1/2 ч. ложки

Способ приготовления

Яблука помити та почистити. Порізати їх тонкими часточками. Стручок ванілі розрізати і видалити серцевину. В сковорідці з товстим дном розтопити 50 г вершкового масла. Вкинути ваніль, всипати корицю і 2 ст. ложки цукру. Прогрівати, постійно помішуючи, щоб цукор розчинився. Додати яблука і злегка потушити їх, періодично акуратно помішуючи. При необхідності можна влити трохи води. Зняти яблучну начинку з вогню і охолодити.

200 г м'якого вершкового масла розтерти зі 175 г цукру. По одному додати яйця, постійно розмішуючи. Невеликими порціями додати просіяне борошно, розпушувач і серцевину ванільного стручка. Розмішати тісто до однорідності.

Форму для випікання змастити маслом. Рівномірно розподілити по ній тісто. Зверху рівномірно викласти яблука без рідини. Помістити в розігріту до 200 градусів духовку і випікати пляцок до готовності приблизно 40 хвилин. Дати пляцку охолонути.

З лимона віджати сік. Збити вершки з лимонним соком та цукровою пудрою. Акуратно розмішуючи, потроху влити соус, в якому тушкувалися яблука. Викласти масу на пляцок, розрівняти і дати настоятися в холодильнику.

Смачного!