Пиріг з цибулею

Цей пиріг з цибулею виходить надзвичайно смачним, з ніжною ароматною начинкою і розсипчастим коржем. Він неодмінно сподобається усім Вашим домашнім. Крім того, цей пиріг виходить досить дешевим, а процес приготування дуже простий.

  • Основной ингредиент: лук
  • Обобщенное название: пирог

Список ингредиентов

  • борошно1,5 склянки
  • плавлений сир200 г
  • вершкове масло125 г
  • ріпчаста цибуля2 шт
  • яйця2 шт
  • сметана3 ст. ложки
  • зелень1 пучок
  • сода1/2 ч. ложки
  • сіль1 щіпка
  • чорний мелений перець1 щіпка
  • лимонний сікдля гасіння соди

Способ приготовления

Охолоджене вершкове масло натерти на тертці. Додати просіяне борошно і розтерти все до отримання крихти. Загасити соду лимонним соком. Додати в тісто сметану і соду. Замісити однорідне тісто. Розділити його на дві частини, при чому одна має бути більшою за другу. Кожну загорнути в харчову плівку і помістити в холодильник.

Цибулю почистити і дрібненько порізати. В сковорідці розігріти трохи олії. Пасерувати цибулю до м'якості. Перекласти її на тарілку і трохи охолодити. Плавлений сир натерти на тертці. Зелень помити і подрібнити. Змішати цибулю з сиром, зеленню, цибулею та 1 яйцем.

Більшу частину тіста розкотити в пласт і викласти його в форму, зробивши при цьому бортики. Зверху рівномірно викласти начинку. Другу частину тіста також розкотити і закрити пиріг. Краї тіста защепити. Друге яйце збити виделкою і змастити поверхню пирога. Помістити в розігріту до 180-200 градусів духовку і випікати пиріг до готовності.

Смачного!