Сирник з вишнями

Цей сирник з вишнями виходить дуже ніжним та смачним. Його не так вже й важко приготувати, а результат Вам неодмінно сподобається. Готовий сирник можна прикрасити глазур'ю.

Список ингредиентов

  • домашній сир1,5 кг
  • цукор575 г
  • борошно2,5 склянки
  • вершкове масло370-380 г
  • яйця8 шт
  • манка4-5 ст. ложок
  • крохмаль4 ст. ложки
  • сметана2 ст. ложки
  • ванільний цукор2 пакетики
  • розпушувач1 пакетик
  • вишнідля начинки
  • молоті сухаріза смаком

Способ приготовления

4 яйця розділити на білки та жовтки. 250 г масла розтерти з просіяним борошном до отримання крихти. Жовтки збити з 1/2 склянки цукру. Додати сметану і збити міксером до однорідності. Додати жовткову масу до масляної крихти. Всипати розпушувач і замісити однорідне тісто. Розділити його на 3 рівні частини. До однієї додати какао і добре вимісити. Помістити шоколадне і одну частину білого тіста в морозилку.

Сир перемолоти в м'ясорубці або збити блендером. 4 яйця розділити на жовтки та білки. Збити жовтки з 1 склянкою цукру та ванільним цукром. До сиру додати жовтки, 2 ст. ложки крохмалю та манку. Ретельно все збити. Додати 100 г м'якого масла і збити до однорідності. 4 білки збити міксером до отримання стійкої піни. Додати її до сирної маси і акуратно перемішати все ложкою.

Вишні помити та видалити кісточки. Засипати 3-4 ст. ложками цукру. Залити на на 5-10 хвилин. Потім злити сік, який виділився, а вишні трохи віджати. Додати молоті сухарі і добре перемішати. 4 білки збити міксером з 8 ст. ложками цукру до отримання міцної піни. Додати 2 ст. ложки крохмалю і знову все збити.

Форму застелити пергаментнім папером та змастити маслом. Біле тісто розкотити в пласт та викласти в форму. Зверху розкласти вишні. Закрити їх сирною масою. На неї рівномірно натерти на крупній тертці шоколадне тісто. Зверху рівним шаром викласти білкову масу. Натерти на неї біле тісто з морозилки. Помістити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати сирник до готовності.

Смачного!