Качка з яблуками

Будь-який святковий стіл не може обійтися без ароматної та смачної качки з яблуками. Якщо Ви бажаєте, щоб качка вийшла з апетитною червоно-коричневою скоринкою, то птицю під кінець приготування потрібно періодично змащувати сумішшю соєвого соусу та меду.

  • Основной ингредиент: утка

Список ингредиентов

  • качка2 кг
  • кисло-солодкі яблука4-5 шт
  • сільза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком

Способ приготовления

Качку помити та обсушити. Натерти зсередини та зовні сіллю та перцем. Яблука помити та вирізати з них серцевину. Порізати шматочками. Наповнити качку яблуками. Зашити животик ниткою або закріпити зубочистками. Ніжки та крильця прив'язати до тушки.

В глибоку форму для запікання викласти фаршировану качку. Помістити в розігріту до 220 градусів духовку і запікати 15 хвилин. Після цього зменшити температуру до 180 градусів. Запікати качку до готовності ще приблизно 70-80 хвилин. За цей час качку потрібно періодично поливати соком, який буде виділятися.

Смачного!