Десерт з яблук

Цей десерт виходить дуже смачним, з ніжним вершковим та яблучним ароматом. Прохолодний десерт неодмінно стане в нагоді спекотними літніми днями. Готовий десерт можна прикрасити тертим шоколадом.

Список ингредиентов

  • ванільне морозиво700 г
  • яблука2-3 шт
  • жирні вершки1/2 склянки
  • цукор1/3 склянки
  • вершкове масло2 ст. ложки

Способ приготовления

В глибоку сковороду всипати цукор і поставити на середній вогонь. Прогрівати, постійно помішуючи, доки цукор не перетвориться на карамель. Зняти її з вогню і тонкою цівкою влити вершки, активно розмішуючи. Через хвилину повернути на вогонь. Прогрівати вершковий соус, постійно помішуючи, доки він не стане однорідним та не набуде потрібної консистенції.

Яблука помити та очистити від шкірки та серцевинкі. Порізати їх тонкими шматочками. В іншій сковороді розтопити вершкове масло. Обсмажити в ньому яблука до коричневої скоринки. Перекласти їх в вершковий соус і ретельно перемішати. Зняти з вогню і дати яблукам охолонути. В креманки розкласти морозиво. Зверху викласти яблука та полити десерт вершковим соусом.

Смачного!