Картопляний пиріг

Цей картопляний пиріг виходить дуже смачним та ситним. Цей апетитний пиріг неодмінно прийдеться до душі усім Вашим близьким. На стіл його краще подавати в теплому вигляді зі склянкою молока.

Список ингредиентов

  • картопля600 г
  • копчений бекон200-250 г
  • ріпчаста цибуля200 г
  • борошно160 г
  • вершкове масло100 г
  • яєчний жовток1 шт
  • сільза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком

Способ приготовления

Борошно просіяти в миску. Додати вершкове масло та дрібку солі. Розтерти до отримання крихти. Постійно розмішуючи, потроху вливати холодну воду. Замісити м'яке еластичне тісто. Загорнути його в харчову плівку або в пакет. Помістити в холодильник на 40-45 хвилин.

Цибулю почистити та порізати напівкільцями. Картоплю почистити, помити та порізати кружечками товщиною 2-3 мм. Бекон порізати тонкими смужками. Від тіста відділити 1/3 частину. Решту тіста розкотити в тонкий пласт. Обережно викласти його в форму, змащену олією, зробивши при цьому високі бортики.

Картоплю розділити на три рівні частини. Цибулю та бекон окремо розділити на дві частини. На тісто рівним шаром викласти одну частину картоплі. Трохи посолити та поперчити. Зверху розкласти половину цибулі, а на неї — одну частину порізаного бекону. Наступним шаром викласти другу частину картоплі, посолити її та поперчити. Розкласти на неї цибулю, а зверху — другу половину бекону. Закрити рештою картоплі. Теж посолити та поперчити.

Тісто, що залишилось, розкотити в тонкий пласт. Накрити ним пиріг і ретельно защепити краї тіста. На поверхні зробити проколи виделкою. Жовток трохи збити та змастити пиріг. Помістити в розігріту до 170 градусів духовку. Випікати пиріг до готовності приблизно 75 хвилин.

Смачного!