Пиріг «Яблучко в карамелі» (пісний)

Аватар пользователя Альона
Кулинар 1 уровня
Пиріг «Яблучко в карамелі» (пісний)

Дуже простий пиріг в приготуванні! Але дуже смачний! Пальчики оближеш! Гарантую!

  • Время приготовления: 45 минут
  • Кухня: Украинская кухня
  • Основной ингредиент: яблоки
  • Обобщенное название: пирог

Список ингредиентов

  • вода1 склянка (250 мл)
  • цукор1 склянка
  • олія1/2 склянки
  • мед2 ст. ложки
  • мука2 склянки
  • розпушувач1,5 ч. ложки
  • горіхи1 склянка
  • яблука10 шт
  • цукор 200 грам
  • кориця2 ч. ложки
  • ванільний цукор2 ч. ложки
  • олія6-7 ст. ложек

Способ приготовления

На сковорідку насипаєм 200 грам цукру, скроплюєм 4 ст. л. води і ставим на великий вогонь. Коли цукор почне пузиритись додати 6-7 ст. л. олії, корицю 2 ч. л, ванільний цукор 2 ч. л. Перемішувати карамель потихеньку поки не отримаєм золотисто-коричневий колір. Додати порізані кубиками очищені яблука 8 шт. Тушити ще 5 хв. Залишити карамелі 2-3 ст.л. і 2 яблука для прикрас.

В горшочок вливаєм 1 ск. води, додаєм 1 ск. цукру плюс 0,5 ск. олії і 2 ст. л меду, грієм на вогні поки не розтопитися цукор.

У велику миску всипаєм 2 ск. муки, 1,5 ч.л розпушувача, 1 ск. горіхів. Горіхи можна подрібнити в блендері. Я люблю цілі тому добавляю так.

Замішуєм приготовлені продукти шаг 2+ шаг 3.

Додаєм карамельні яблучка.

Готове замішане тісто викладаєм на протвінь застелену пергаментом. Ставим у духовку 20 хв на 180 градусів.

Виймаєм з духовки пиріг викладаєм на нього залишені 2 яблука порізані скибочками. Поливаєм залишеним карамелем і присипаєм пудрою. Її дуже легко зробити засипати цукор в комбайн чи блендер і взбити.
Ставим пиріг ще в духовку на 20 хв 150 градусів.

Пиріг готовий ! Рум'яний, смачний з хрумкою корочкою! Смачного!!!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Супер!

Аватар пользователя dmitry
5 уровень

Дякую!

Аватар пользователя Альона
1 уровень