Пляцок з зефіром

Якщо Ви полюбляєте експериментувати та готувати нові рецепти, то Вам потрібно неодмінно спробувати цей пляцок. Повітряний корж з найніжнішим зефірним кремом та яскравим шаром желе. За бажанням на поверхні пляцка з фруктів можна викласти красивий малюнок, який сподобається усім Вашим гостям.

  • Основной ингредиент: зефир
  • Обобщенное название: торт

Список ингредиентов

  • вершки 20-35 %500 мл
  • зефір350 г
  • цукор200 г
  • молоко100 мл
  • борошно1/2 склянки
  • яйця3 шт
  • желатин25 г
  • розпушувач1/2 ч. ложки
  • фруктове желе1 пакетик
  • яблука1-2 шт
  • ківі1/2-1 шт
  • вишні10-12 шт
  • джемза смаком

Способ приготовления

Желатин залити холодним молоком та залишити на 30 хвилин. Зефір порізати невеличкими шматочками. Залити їх 250 мл вершків і залишити на час приготування пляцка. Періодично зефір потрібно перемішувати.

Яйця збити з 1/2 склянки цукру за допомогою міксера до утворення пишної маси. Продовжуючи збивання, потроху всипати просіяне борошно та розпушувач. Розмішати тісто до однорідності і вилити в форму, застелену пергаментним папером. Помістити в розігріту до 200 градусів духовку та випікати до готовності приблизно 20 хвилин.

100 г цукру змішати з 50 мл води. Поставити на повільний вогонь і прогрівати до повного розчинення цукру, постійно помішуючи. Довести до кипіння та зняти сироп з вогню. Просочити готовий корж сиропом. Змастити зверху його джемом.

Решту вершків добре збити міксером. Додати їх до зефіру і добре все збити міксером. Якщо шматочки зефіру не повністю розчинились, то масу потрібно збити блендером, щоб крем був повністю однорідний. Желатин розчинити на водяній бані та влити тонкою цівкою до зефірного крему. Ретельно все перемішати.

Утворений крем вилити зверху на корж. Розрівняти його та помістити в холодильник на декілька годин до повного застигання. Желе приготувати за інструкцією на упаковці. При цьому кількість води потрібно зменшити. Фрукти помити та почистити. Порізати їх шматочками.

Пляцок рівномірно покрити тонким шаром теплого желе. Помістити в холодильник і дати йому трохи застигнути. Зверху розкласти шматочки фруктів. Рівномірно залити їх рештою желе та помістити пляцок в холодильник. Залишити його до повного застигання желе.

Смачного!