Шоколадний бісквіт
Шоколадний бісквіт виходить дуже ароматним та смачним. Торт, приготований з таким бісквітом, стане одним з Ваших улюблених. Цей простий варіант приготування смачного бісквіта Вам обов'язково сподобається.
Список ингредиентов
- борошно — 1,5 склянки
- цукор — 250 г
- яйця — 6 шт
- какао — 1-2 ст. ложки
- ванільний цукор — 1,5 ст. ложки
- картопляний крохмаль — 1 ст. ложка
- вершкове масло — для змащування форми
Способ приготовления
Борошно просіяти з какао та крохмалем. Відокремити жовтки від білків. Збити жовтки зі 125 г цукру та ванільним цукром. Білки збити міксером до утворення м'якої піни. Продовжуючи збивання, потроху додати 125 г цукру. Збивати до утворення стійкої пишної піни.
До жовткової маси додати 1/3 частину збитих білків, акуратно перемішуючи ложкою знизу вгору. Потроху всипати борошно з какао та крохмалем. Перемішати ложкою до однорідності. Додати решту білків та знову перемішати знизу вгору ложкою до однорідності. Форму для запікання змастити маслом. Вилити в неї тісто та трохи покрутити форму, щоб зробити поверхню рівною. Помістити в розігріту до 170-200 градусів духовку та випікати бісквіт до готовності приблизно 20-25 хвилин. Час випічки та температуру потрібно коригувати в залежності від особливостей духовки. На готовність бісквіт можна перевірити сухим сірником.
Смачного!
- Дата публикации: 07.05.13 - 06:06
- Добавлен в кулинарную книгу: 0
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 1)