Шоколадний бісквіт

Шоколадний бісквіт виходить дуже ароматним та смачним. Торт, приготований з таким бісквітом, стане одним з Ваших улюблених. Цей простий варіант приготування смачного бісквіта Вам обов'язково сподобається.

Список ингредиентов

  • борошно1,5 склянки
  • цукор250 г
  • яйця6 шт
  • какао1-2 ст. ложки
  • ванільний цукор1,5 ст. ложки
  • картопляний крохмаль1 ст. ложка
  • вершкове маслодля змащування форми

Способ приготовления

Борошно просіяти з какао та крохмалем. Відокремити жовтки від білків. Збити жовтки зі 125 г цукру та ванільним цукром. Білки збити міксером до утворення м'якої піни. Продовжуючи збивання, потроху додати 125 г цукру. Збивати до утворення стійкої пишної піни.

До жовткової маси додати 1/3 частину збитих білків, акуратно перемішуючи ложкою знизу вгору. Потроху всипати борошно з какао та крохмалем. Перемішати ложкою до однорідності. Додати решту білків та знову перемішати знизу вгору ложкою до однорідності. Форму для запікання змастити маслом. Вилити в неї тісто та трохи покрутити форму, щоб зробити поверхню рівною. Помістити в розігріту до 170-200 градусів духовку та випікати бісквіт до готовності приблизно 20-25 хвилин. Час випічки та температуру потрібно коригувати в залежності від особливостей духовки. На готовність бісквіт можна перевірити сухим сірником.

Смачного!