Налисники з яблуками

Налисники з яблуками неодмінно сподобаються усій Вашій родині. Налисники виходять дуже смачними та ніжними, а яблучна начинка додає їм чудовий аромат. Подавати налисники потрібно гарячими зі сметаною або солодким соусом.

Список ингредиентов

  • яблука700 г
  • борошно1,5-2 склянки
  • молоко500 мл
  • вода140 мл мл
  • яйця3 шт
  • вершкове масло50 г
  • цукор4-5 ст. ложок
  • родзинки1 жменька
  • мелена кориця1/2 ст. ложки
  • сіль1 щіпка
  • ванільний цукорза смаком

Способ приготовления

Яйця змішати зі 100 мл води, сіллю та 2 ст. ложками цукру. Продовжуючи розмішувати, потроху всипати просіяне борошно. Розмішати тісто до однорідності. Частинами влити молоко і знову добре все розмішати. Вершкове масло розтопити та трохи охолодити. Додати його до тіста і ретельно перемішати. Залишити на 10 хвилин.

Родзинки промити в гарячій воді. Яблука помити от очистити від шкірки та серцевини. Порізати їх невеличкими кубиками. В каструлю всипати 2-3 ст. ложки цукру і влити 2 ст. ложки води. Поставити на вогонь і довести до кипіння, постійно розмішуючи. Викласти в сироп яблука та родзинки. Тушкувати їх на середньому вогні 8-10 хвилин, постійно помішуючи. Коли яблука пом'якшаться, всипати корицю та добре перемішати. Зняти яблучну начинку з вогню.

Сковорідку добре розігріти та змастити олією. Влити по центру трохи тіста та рівномірно його розподілити. Смажити налисник з одного боку до рум'яного кольору, а з другого боку — до світло-золотистого. Так само спекти налисники з решти тіста.

По центру рум'яної сторони налисника викласти трохи яблучної начинки. Загорнути млинці в конвертики. Обсмажити їх з обох сторін на добре розігрітій та змащеній олією сковорідці.

Смачного!