Яблучні пироги

Пироги з яблуками неймовірно вдале поєднання, яке обов'язково сподобається усій Вашій родині. Ці пироги виходять дуже ніжними та ароматними. За бажанням у начинку можна додати мелену корицю або ванільний цукор. Готові пиріжки можна посипати цукровою пудрою.

Список ингредиентов

  • яблука500 г
  • борошно375 г
  • тепле молоко200 мл
  • цукор90 г
  • вершкове масло70 г
  • яйце1 шт
  • родзинки50 г
  • сухі дріжджі7 г
  • ванільний цукор1 пакетик
  • сіль1 щіпка

Способ приготовления

50 г вершкового масла розтопити та охолодити до кімнатної температури. Борошно просіяти в миску. Додати дріжджі і добре перемішати. Додати 50 г цукру, ванільний цукор та сіль. Влити молоко та розтоплене масло. Вбити яйце та замісити тісто за допомогою спеціальних насадок-крюків на міксері. Спочатку розмішувати потрібно на повільній швидкості, а потім збільшити до максимальної та місити 5 хвилин, доки тісто не почне відділятися від стінок миски. Накрити готове тісто рушником та залишити в теплому місці до збільшення в об'ємі.

Яблука помити та почистити. Порізати їх маленькими кубиками. Родзинки помити та запарити в гарячій воді. Після цього воду злити, а родзинки обсушити та змішати з яблуками. Додати 40 г цукру та 20 г вершкового масла. Добре все перемішати та поставити на маленький вогонь. Потушити яблука до м'якості, постійно помішуючи. При цьому шматочки яблук не повинні розваритися.

Тісто трохи посипати борошном та вимісити на робочій поверхні. Розкотити його в пласт та вирізати кружечка за допомогою блюдця. Краї кружків змастити молоком. На одну половину викласти трохи яблучної начинки. Накрити другою половиною та ретельно защепити краї.

Деко застелити пергаментним папером. Викласти на нього пироги. Змастити їх поверхню молоком та залишити в теплому місці приблизно на 10-15 хвилин. Тим часом розігріти духовку до 200-220 градусів. Помістити в неї пироги та випікати їх до рум'яності приблизно 15-20 хвилин.

Смачного!