Пляцок з маком

Аватар пользователя Иришка
Кулинар 7 уровня
Пляцок з маком

Якщо Ви полюбляєте випічку з маком, то Вам просто необхідно приготувати цей пляцок. Він виходить дуже смачним та ніжним. Якщо Ви готуєте його для святкового столу, то готовий пляцок можна полити шоколадною глазур'ю.

  • Время приготовления: 3 часа
  • Кухня: Украинская кухня
  • Основной ингредиент: мак
  • Обобщенное название: торт

Список ингредиентов

  • для коржа-основи:
  • цукор 5 ст. ложок
  • сметана 400 г
  • волоські горіхи або фундук1/2 склянки
  • какао 5 ст. ложок
  • рослинна олія 4 ст. ложки
  • яйце 2 шт
  • манка 1,5 склянки
  • сода 1/2 ч. ложки
  • для рулету:
  • сир 150 г
  • рослинна олія 50 г
  • цукор 50 г
  • сметана 50 г
  • яйце 1 шт
  • борошно ~ 3 склянки
  • сода 1/2 ч. ложки
  • для макової начинки рулету:
  • цукор 3 ст. ложки
  • мак 1 склянка
  • в'ялені або заморожені вишні за смаком
  • для йогуртового мусса:
  • йогурт 1 л
  • ванільний цукор 1 ст. ложка
  • цукор 70 г
  • желатин 30 г
  • сир 150 г
  • молоко 100 мл

Способ приготовления

Корж-основа. Горіхи подрібнити у блендері. Змішуємо цукор, манку, какао, соду і подрібнені горіхи, перемішуємо.

В окремому посуді змішуємо яйця, сметану і рослинну олію,

перемішуємо і з'єднуємо з сипучими інгредієнтами.

Прямокутну вистилаємо форму папером для випічки, виливаємо тісто. Випікаємо при температурі 180 градусів 30-40 хвилин.

Макові рулети. Яйця розтираємо з цукром, сиром, сметаною і рослинною олією, додаємо просіяне борошно з содою і замішуємо досить круте тісто, ділимо його на чотири однакові частини, звертаємо в кульки, накриваємо харчовою плівкою і поки залишаємо.

Перемолоти в кавомолці мак, залити 100 мл гарячої води і витримати на повільному вогні до випаровування води, додати цукор і розтерти.

Кожен шматок тіста розкачуємо в прямокутний пласт, викладаємо макову начинку і рівномірно розподіляємо по всій поверхні, по краю викладаємо вишні і звертаємо в рулети (вони повинні по довжині відповідати розміру форми), які випікаємо на пекарському папері при 180 градусах 25 хвилин.

Мус. Желатин замочуємо на 20 хвилин в холодному молоці, після чого нагріваємо його на водяній бані і проціджуємо через сито. Йогурт перемішуємо або злегка збиваємо з цукром і сиром до однорідної маси, а потім додаємо желатин, перемішуємо.

Я збирала пляцек в тій же формі, в якій випікала корж і рулети. На основний корж наносимо трохи мусу і охолоджуємо в холодильнику 10 хвилин, потім на нього викладаємо рулети і заливаємо їх мусом. Охолоджуємо в холодильнику протягом 1,5-2 годин. Прикрашаємо за бажанням.

Нарізаємо на квадратні тістечка. Подаємо до столу. Приємного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Красиво! Я никогда не пекла пляцок. Мне кажется это сложным... Правда, любоваться очень люблю..))))

Аватар пользователя Лианда
6 уровень

Вот и я так же - любуюсь красотой , но боюсь браться

Аватар пользователя Вишня
6 уровень

Очень красиво

Аватар пользователя katya
6 уровень

Пляцок просто загляденье!

Аватар пользователя jenusik