Цибулевий пиріг

Цей пиріг виходить дуже ніжним та смачним. Неймовірно апетитний аромат наповнить Ваш дім задовго до його готовності. Замість твердого сира можна також використовувати плавлений сир.

  • Основной ингредиент: лук
  • Обобщенное название: пирог

Список ингредиентов

  • борошно345 г
  • сметана200-225 мл
  • вершкове масло170 г
  • велика ріпчаста цибуля5-6 шт
  • твердий сир100 г
  • яйця2-3 шт
  • сільза смаком
  • оліядля смаження

Способ приготовления

У миску просіяти 2 склянки борошна. Додати 150 г охолодженого вершкового масла та порубати усе до отримання крихти. Додати 150 мл сметани та швидко замісити тісто. При цьому воно не має бути повністю однорідним. Загорнути шар з тіста у харчову плівку та помістити на 40 хвилин у холодильник.

Цибулю почистити та порізати кільцями або півкільцями. У сковорідці розігріти трохи олії. Викласти у неї цибулю та посипати 1 ст. ложкою борошна. Смажити цибулю до світло-золотистого кольору, постійно помішуючи. Зняти з вогню та дати охолонути. Сир натерти на крупній тертці. Яйця змішати з 2-3 ст. ложками сметани за допомогою вінчика. Додати сир та добре усе перемішати.

Деко для випікання змастити вершковим маслом. Розкотити на ньому тісто у рівний пласт та сформувати невеликі бортики. Зверху рівномірно викласти начинку з цибулі. Залити сирно-яєчною сумішшю та помістити у розігріту до 200 градусів духовку. Випікати пиріг до світло-коричневого кольору приблизно 45-60 хвилин.

Смачного!