Торт з горіхами

Торт з горіхами, приготований за цим рецептом стане чудовим десертом. Він виходить дуже смачним та красивим, тому його можна приготувати навіть для святкового столу. Готовий торт можна прикрасити тертим шоколадом або шматочками фруктів.

Список ингредиентов

  • цукор450 г
  • вершкове масло300 г
  • згущене молоко1/2 склянки
  • подрібнені волоські горіхи1/2 склянки
  • яєчні білки5 шт
  • круглі вафельні коржі5 шт
  • мелені вольскі горіхи3 ст. ложки
  • борошно1,5 ст. ложки
  • ванільний цукор1 пакетик

Способ приготовления

Білки збити міксером до пишності. Не припиняючи збивання потроху всипати 1,5 склянки цукру. Збивати, доки цукор не розчиниться, а білкова маса не буде виливатися з миски. У кінці збивання потрібно додати ванільний цукор. У отриману білкову масу сипати просіяне борошно та обережно перемішати ложкою знизу вгору.

Духовку розігріти до 170 градусів. На вафельний лист рівним шаром нанести приблизно 2 ст. ложки білкової маси. Трохи посипати подрібненими горіхами та помістити у духовку. Випікати до золотистого кольору приблизно 12-18 хвилин. Так само спекти ще 4 коржі. Окремо розкласти їх на столі та дати повністю охолонути.

М'яке масло збити міксером до утворення пишної пухкої маси. Продовжуючи збивання, потроху додати 3/4 склянки цукру. Збивати, доки цукор не розчиниться. Не припиняючи збивання, по 1 ст. ложці додавати згущенку. Має утворитися пишний однорідний крем.

Коржі викладати один на другий, змащуючи кожен масляним кремом. Боки торту також змастити кремом, а верхній корж не змащувати. Посипати боки торта меленими горіхами. Помістити у холодильник на 2-3 години.

Смачного!