Яблучне варення

Напевно, говорити про користь яблук даремно. Важко знайти людину, яка б не любила ароматні та соковиті яблука. Приготувавши яблучне варення, Ви зможете навіть взимку опинитися серед яскравого літа.

Список ингредиентов

  • яблука5 кг
  • цукор4,5 кг
  • лимон1 шт

Способ приготовления

Яблука помити та почистити. Порізати їх достатньо великими часточками. Викласти у посуд, який не окислюється. Засипати цукром та залишити на 2 години. Після цього поставити на середній вогонь та довести до кипіння, періодично помішуючи.

Лимон ретельно помити та порізати разом зі шкіркою маленькими шматочками. Кісточки при цьому видалити. Додати лимон до яблук та зменшити вогонь. Варити протягом 15 хвилин. Зняти з вогню і дати повністю охолонути при кімнатній температурі.

Після цього повторити процес варки ще два рази. За останнім разом розкласти варення у стерилізовані банки та закатати. Дати повністю охолонути при кімнатній температурі. Після цього помістити у прохолодне місце.

Смачного!