Смачне печиво

Це печиво виходить дуже смачним та розсипчастим. Воно має яскравий вівсяний смак з краплинками чорного шоколаду. Готове печиво можна посипати цукровою пудрою.

Список ингредиентов

  • борошно300 г
  • цукор300 г
  • вершкове масло200 г
  • вівсяні пластівці200 г
  • чорний шоколад100 г
  • яйця2 шт
  • родзинки1/2 шт
  • молоко2 ст. ложки
  • мелена кориця1 ч. ложка
  • розпушувач1 ч. ложка
  • сода2/3 ч. ложки
  • сіль1 щіпка
  • лимонний сікдля гасіння соди
  • ванільний цукорза смаком

Способ приготовления

Вершкове масло розтерти з цукром до біла. Додати яйця, корицю та ванільний цукор. Влити молоко та розмішати до однорідності. Соду загасити лимонним соком та додати до масляної суміші. Всипати сіль та розпушувач. Знову ретельно все перемішати.

Родзинки запарити у гарячій воді. Потім воду злити, а родзинки обсушити. Вівсяні пластівці змолоти блендером, щоб утворилося борошно грубого помолу. Шоколад порізати шматочками такими ж по розміру, як і родзинки.

До масляної маси додати просіяне борошно та мелені вівсяні пластівці. Розмішати тісто до однорідності. Додати родзинки та шоколад. Знову добре все перемішати. Деко застелити пергаментом. Ложкою викладати на нього печиво на відстані 5 см одне від одного. Помістити у розігріту до 175 градусів духовку та випікати до золотистого кольору.

Смачного!