Запіканка з макаронів з фаршем

Популярність запіканці забезпечує простота та швидкість приготування. До того ж, така запіканка виходить дуже смачною та соковитою. Оскільки вона дуже ситна, то її сміливо можна приготувати до сімейного обіду.

Список ингредиентов

  • м'ясний фарш500 г
  • молоко500 мл
  • макарони200 г
  • помідори200 г
  • ріпчаста цибуля100 г
  • твердий сир100 г
  • борошно30 г
  • вершкове масло30 г
  • сільза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком
  • мелений мускатний горіхза смаком
  • оліядля смаження

Способ приготовления

Цибулю почистити та дрібно порізати. У сковорідці розігріти олію. Смажити в ній цибулю до прозрачності приблизно 5 хвилин. Помідори помити та залити кип'ятком на 1-2 хвилини. Після цього воду злити, а з помідорів обережно зняти шкірку. Порізати м'якоть маленькими кубиками.

У сковорідку з цибулею викласти фарш. Смажити приблизно 10 хвилин, періодично помішуючи. Додати помідори, посолити та поперчити. Смажити до готовності фаршу ще приблизно 5-10 хвилин. Макарони відварити згідно інструкції на упаковці. Сир натерти на дрібній тертці.

Борошно всипати у каструлю з товстим дном. Додати мускатний горіх та залити холодним молоком. Добре розмішати та поставити на вогонь. Довести до кипіння та варити 1 хвилину, постійно помішуючи. Посолити, поперчити та додати вершкове масло. Розмішати до однорідності. По консистенції соус буде достатньо рідким.

Форму для запікання змастити олією. Викласти у неї рівним шаром макарони. Полити їх половиною молочного соусу. Зверху розкласти обсмажений фарш. Залити рештою соусу та посипати сиром. Помістити у розігріту до 150 градусів духовку та випікати протягом 20 хвилин.

Смачного!