Яблучний штрудель

Штрудель — популярна випічка в усьому світі. Хрусткий та надзвичайно ароматний штрудель зачарує усих Ваших близьких. Готовий штрудель можна посипати цукровою пудрою.

  • Кухня: Австрийская кухня
  • Основной ингредиент: яблоки
  • Обобщенное название: штрудель

Список ингредиентов

  • борошно270 г
  • яблука6 шт
  • вершкове масло150 г
  • цукор150 г
  • волоські горіхи100 г
  • темні родзинки80 г
  • хлібні сухарі50 г
  • олія50 мл
  • мелена кориця1 ч. ложка
  • сіль1/2 ч. ложки
  • лимонний сікза смаком

Способ приготовления

250 г борошна просіяти у широку миску. Додати сіль, олію та 125 мл води. Ретельно розмішати та інтенсивно місити тісто протягом 10 хвилин. Воно має стати дуже еластичним, шовковистим та гладким. Сформувати з нього шар та змастити його вершковим маслом. Загорнути у харчову плівку та залишити на 30-40 хвилин.

Сухарі подрібнити. У сковорідці розтопити 30 г вершкового масла. Всипати сухарі та смажити їх кілька хвилин, постійно помішуючи. Зняти з вогню та охолодити. Родзинки ретельно помити та обсушити. Волоські горіхи подрібнити. Яблука помити та почистити. Порізати їх невеличкими шматочками. Скропити лимонним соком та добре перемішати. У миску з яблуками всипати родзинки та подрібнені горіхи. Добре все перемішати.

Робочу поверхню посипати борошном. Злегка розкотити на ньому тісто. Перекласти його на великий чистий рушник, також посипаний борошном. Просунути руки під тісто долонями вниз. Обережно розтягувати тісто, доки воно не стане прозорим. Товстуваті краї або теж розтягти, або обрізати.

20 г масла розтопити та змастити поверхню тіста. Посипати сухарями, залишаючи по краях 4-5 см вільними. На сухарі рівним шаром викласти начинку. За допомогою рушника обережно загорнути пласт у рулет. Краї тіста потрібно підгорнути. У процесі загортання тісто потрібно змащувати розтопленим маслом.

Деко застелити пергаментом. Викласти на нього штрудель “швом” донизу. Змастити поверхню розтопленим маслом. Помістити у розігріту до 180 градусів духовку. Випікати штрудель до готовності приблизно 40-45 хвилин. У процесі випікання його потрібно ще 1-2 рази змастити маслом. Готовий штрудель також змастити маслом.

Смачного!