Пиріг з яблуками

Люблю)))))

  • Время приготовления: 1 час
  • Кухня: Украинская кухня
  • Основной ингредиент: яблоки
  • Обобщенное название: пирог

Список ингредиентов

  • мука500 г
  • цукор150-200 г
  • маргарин250 г
  • жовтки4 шт
  • сметана2 ст. ложки
  • розпушувач2 ч. ложки
  • очищенi яблука1,5 кг
  • кориця1 ч. ложка
  • цукор для начинкиза смаком

Способ приготовления

Пересіяти борошно з розпушувачем. Натираємо до нього маргарин на грубій тертці і легко вимішуємо. Збиваємо жовтки з цукром, додаємо їх разом зі сметаною до борошна і все рубаємо ножем, а потім швидко замішуємо руками тісто. Ділимо його на дві частини (більшу і меншу). Більшу частину тіста розкачуємо і кладемо в бритванку, вистелену пергаментом, при цьому формуємо бортики. Порізані яблука нарізаємо пластинками і розкладаємо на тісто, зверху посипаємо цукром і корицею. Розкачуємо другу половину тіста, накриваємо нею яблука і добре заліплює краю нижнього і верхнього коржа ... Проколюємо пиріг виделкою в декількох місцях. Випікаємо в духовці 180 градусів покине зарум'яниться. Готовий Пиріг посипати цукор пудрою)))