Шахматний пляцок

Цей оригінальний пляцок виходить дуже ніжним та смачним. Чудове поєднання макового та кокосового смаку прийдеться до душі всім Вашим гостям. Поверхню пляцка можна у шаховому порядку посипати маком та кокосовою стружкою.

  • Основной ингредиент: кокос
  • Обобщенное название: торт

Список ингредиентов

  • борошно4 склянки
  • вершкове масло650 г
  • згущене молоко380 г
  • сметана200 мл
  • мак200 г
  • кокосова стружка200 г
  • яйця7 шт
  • цукрова пудра1,75 склянки
  • цукор150 г
  • кисле варення6-8 ст. ложок
  • какао1-2 ст. ложки
  • розпушувач1,5 ст. ложки

Способ приготовления

5 яєць розділити на білки та жовтки. Розтерти жовтки з цукром та сметаною. Борошно просіяти та змішати з розпушувачем. Додати 350 г г вершкового масла та посікти ножем до отримання крихти. Додати збиті жовтки та замісити м'яке тісто.

Розділити готове тісто на 4 рівні частини. До двох додати какао та ретельно його вмісити. Кожну частину тіста загорнути у пакет. Білі частини помістити у холодильник, а шоколадні — у морозилку.

Мак запарити кип'ятком. Потім воду злити, а мак перемолоти у м'ясорубці. Змішати його з 1 склянкою цукрової пудри. 2 яйця розділити на білки та жовтки. Додати до маку жовтки та ретельно все перемішати. 2 білки збити міксером до утворення стійкої міцної піни. Додати її до макової суміші та обережно перемішати ложкою до однорідності. Розмішувати потрібно знизу вгору.

Кокосову стружку змішати з 2/3 склянки цукрової пудри. 5 білків збити міксером до утворення стійкої піни, яка не буде виливатися з миски при нахилі. Додати білки до кокосової стружки та акуратно знизу вгору перемішати до однорідності.

Духовку розігріти до 180 градусів. Одну білу частину тіста розкотити та викласти на деко, застелене пергаментом. Змастити варенням та рівномірно натерти зверху на тертці одну частину шоколадного тіста. Ложкою викладати макову та кокосову масу у шаховому порядку. Помістити у духовку та випікати протягом 40 хвилин. Так само спекти другий корж.

300 г м'якого вершкового масла збити міксером. Не припиняючи збивання, по 1 ст. ложці додавати згущене молоко. Збивати до отримання пишної однорідної маси. Готовим коржам дати повністю охолонути. Один викласти на блюдо. Нанести на нього приготований крем. Накрити другим коржем та змастити поверхню рештою крему. Помістити у холодильник на декілька годин.

Смачного!