Пляцок для Павлика

Аватар пользователя Larisynshik
Кулинар 5 уровня
Пляцок для Павлика

Цей пляцок виходить просто надзвичайно смачним. У ньому ідеально поєднуються ніжне безе, горіховий та шоколадний смаки з легкою кислинкою фруктів. Цей пляцок обов'язково сподобається усим Вашим домашнім та гостям.

  • Время приготовления: 2 часа
  • Количество порций: 16
  • Кухня: Украинская кухня
  • Основной ингредиент: желе
  • Обобщенное название: торт

Список ингредиентов

  • сметана650 мл
  • цукор550 г
  • вершки 33 %500 мл
  • цукрова пудра400 г
  • борошно300 г
  • вершкове масло250 г
  • мелені вольскі горіхи200 г
  • яйця8 шт
  • ківі6 шт
  • мандарини5 шт
  • вишнене варення100 мл
  • готове лимонне желе1 пакетик
  • желатин50 г
  • какао3 ст. ложки
  • розпушувач2 ч. ложки
  • ванільний цукор1 г

Способ приготовления

3 яйця збити міксером. Потроху всипати 150 г цукру та збивати до його розчинення. Має утворитися пишна піна. Додати 100 г м'якого вершкового масла та 3 ст. ложки сметани. Збивати до отримання однорідної маси. Всипати какао, 1 ч. ложку розпушувачу та 150 г просіяного борошна. Розмішати тісто до однорідності.

Духовку розігріти до 180 градусів. Шоколадне тісто розділити на дві половини. Деко застелити пергаментом. Влити на нього половину тіста та рівномірно його розподілити. Помістити у духовку та випікати до готовності приблизно 12-15 хвилин. Так само спекти другий шоколадний корж. Викласти готові коржі на дошку та дати охолонути, не знімаючи пергамент.

2 яйця збити міксером. Продовжуючи збивати, потроху всипати 100 г цукру. Додати 100 г м'якого вершкового масла та 3 ст. ложки сметани. Збити все до однорідності. Додати 1 ч. ложку розпушувачу та 150 г просіяного борошна. Розмішувати, доки тісто не стане однорідним.

Вилити його на деко, застелене пергаментом. Розрівняти та помістити у розігріту до 180 градусів духовку. Випікати до готовності протягом 12-15 хвилин. Перекласти корж на дошку та дати повністю охолонути, не знімаючи пергамент.

3 яйця розділити на білки та жовтки. Помістити білки у холодильник, а жовтки збити зі 100 г цукру. Всипати мелені горіхи та додати 50 г м'якого масла. Збити масу до однорідності. Викласти її на деко, застелене пергаментом. Розрівняти горіхове тісто ложкою.

Половину білків збити міксером до утворення легкої піни. Не припиняючи збивання, потроху додати 100 г цукру. Збивати до утворення стійкої піни, яка не виливається з миски. Рівномірно викласти масу на горіхове тісто.

Помістити у розігріту до 180 градусів духовку та випікати протягом 30 хвилин. Потім температуру зменшити до 100 градусів та випікати ще 30 хвилин. Перекласти корж на дошку та дати охолонути, не знімаючи пергамент.

Решту білків також збити міксером, доки не утвориться легка піна. Частинами всипати 100 г цукру та збивати, доки піна не перестане виливатися з миски. Рівним шаром викласти на деко, застелене папером для випічки. Помістити у розігріту до 180 градусів духовку та випікати протягом 30 хвилин. Потім температуру зменшити до 100 градусів та випікати ще 30 хвилин. Перекласти готове безе на дошку разом з папером та залишити до повного охолодження.

25 г желатину замочити в невеликій кількості води. 500 мл сметани збити з 250 г цукрової пудри за допомогою міксера. Розпустити желатин на водяній бані. Трохи охолодити та тонкою цівкою влити у сметанний крем, постійно розмішуючи міксером. Ретельно все перемішати.
25 г желатину також замочити у невеликій кількості води. Потім розчинити його на водяний бані. Зняти з вогню та трохи охолодити. Вершки збити з варенням та 150 г цукру за допомогою міксера. Тонкою цівкою влити розчинений желатин, постійно розмішуючи міксером. Добре усе перемішати. Ківі та мандарини помити та почистити. Порізати їх часточками.

З охолоджених коржів обережно зняти пергаментні листи. На блюдо викласти шоколадний корж. Нанести на нього половину сметанного крему. Зверху викласти горіховий корж з безе. Змастити його вершковим кремом. Наступним викласти білий корж. Нанести на нього сметанний крем. Розкласти зверху фрукти.

Рівномірно викласти на них решту сметанного крему. Наступним викласти пласт безе. Рівномірно викласти на нього вершковий крем. Накрити другим шоколадним коржем.

Розкласти на нього шматочки фруктів. Готове желе розвести з 80 мл кип'ятку. Дати йому охолонути, але не давати застигнути. Рівномірно залити поверхню пляцка желе. Помістити у холодильник на 5-6 годин.

Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Замечательный плацок!

Аватар пользователя Ksubob
7 уровень