Запіканка з картоплі

Запіканка з картоплі — просте та смачне блюдо. Вона виходить дуже ситною та апетитною. За бажанням у рецепт можна додати різні спеції та прянощі.

Список ингредиентов

  • м'ясний фарш500 г
  • картопля8-10 шт
  • ріпчаста цибуля1 шт
  • твердий сир100-150 г
  • яйця2-3 шт
  • борошно3 ст. ложки
  • сметана2-3 ст. ложки
  • паніровочні сухарі2-3 ст. ложки
  • сільза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком
  • оліядля смаження

Способ приготовления

Картоплю почистити та помити. Порізати її шматочками та відварити до готовності в киплячій підсоленій воді. Потім воду злити, а картоплю розім'яти в пюре. Охолодити до кімнатної температури та додати яйця. Ретельно все перемішати.

Цибулю почистити та дрібно порізати. Обсмажити її до золотистого кольору у розігрітій олії. Додати фарш та смажити його до готовності, розминаючи виделкою. Посолити, поперчити та добре перемішати. Зняти з вогню та охолодити. Сир натерти на тертці.

Глибоке деко змастити олією та посипати панірувальними сухарями. Викласти рівним шаром половину картопляного пюре. Посипати половиною сиру. Зверху розподілити обсмажений фарш. Засипати рештою сиру. Викласти на нього решту пюре та розрівняти поверхню. Змастити сметаною та посипати панірувальними сухарями. Помістити у розігріту до 200 градусів духовку та запікати до рум'яної скоринки.

Смачного!