Пиріжки з картоплею

Якщо Ви полюбляєте пиріжки з картоплею, то Вам просто необхідно скористатися цим рецептом. Пиріжки виходять дуже ніжними та пухкими. Їх легко та швидко готувати, а результат Вам неодмінно сподобається.

Список ингредиентов

  • картопля500 г
  • борошно12-15 ст. ложок
  • сир300 г
  • молоко1/2 склянки
  • яйця2 шт
  • цукор2 ч. ложки
  • розпушувач1/2 ч. ложки
  • зелень кропу1 пучок
  • сільза смаком
  • вершкове маслоза смаком
  • оліядля смаження

Способ приготовления

Сир змішати з яйцями, сіллю, цукром та розпушувачем. Має утворитися однорідна маса. Всипати до неї просіяне борошно та замісити м'яке еластичне тісто. Добре вимісити та розділити на однакові шматочки.

Картоплю почистити та помити. Порізати шматочками та відварити до м'якості у підсоленій воді. Потім воду злити, а картоплю розім'яти в пюре. Влити гаряче молоко та збити товкушкою. При необхідності додати картопляний відвар. Зелень помити та обсушити. Подрібнити її та додати до пюре. Посолити, поперчити та додати вершкове масло. Ретельно все перемішати.

З кожного шматочка тіста сформувати коржик. По центру викласти трохи начинки. Краї защепити та сформувати пиріжки. Смажити їх у розігрітій олії з обох сторін до рум'яної скоринки.

Смачного!