Пиріжки з повидлом

Пиріжки з повидлом, приготовані за цим рецептом, виходять дуже смачними та красивими. Ці пишні апетитні пиріжки неодмінно прийдуться до душі усій Вашій родині, тим паче, що готуються вони достатньо швидко та просто.

Список ингредиентов

  • борошно3 склянки
  • кефір1 склянка
  • олія1/2 склянки
  • цукор1 ст. ложка
  • сухі дріжджі11 г
  • сіль1 ч. ложка
  • яйце1 шт
  • повидлодля начинки

Способ приготовления

Дріжджі змішати з 1/2 ст. ложки цукру. Залити 1/5 склянки теплої води. Добре розмішати та залишити в теплому місці, щоб дріжджі активувалися. Кефір та олію розігріти до кімнатної температури. Змішати кефір з дріжджами та олією. Додати сіль, та решту цукру. Розмішати до однорідності.

До отриманої суміші потроху всипати просіяне борошно. Замісити дуже м'яке та пластичне тісто. Воно має трохи прилипати до рук. Накрити його рушником та залишити в теплому місці на 20-30 хвилин. За цей час воно має збільшитися в об'ємі.

Після цього тісто розділити на невеличкі шматочки. Кожен розплющити та по центру викласти трохи повидла. З'єднати краї тіста та сформувати пиріжки. Викласти їх на деко, застелене пергаментом або змащене маслом. Яйце трохи збити та змастити поверхню пиріжків. Помістити у розігріту до 200 градусів духовку та випікати до готовності приблизно 20 хвилин.

Смачного!