Млинці на кефірі

Рум'яні млинці нагадують яскраве сонечко та являються невідмінним атрибутом Масляниці. Проте й в інші дні можна порадувати близьких красивими та смачними млинцями. Їх достатньо легко приготувати за цим рецептом, а результат Вас приємно здивує.

  • Основной ингредиент: кефир
  • Обобщенное название: блины

Список ингредиентов

  • борошно1 склянка
  • кефір1 склянка
  • яйця2 шт
  • вершкове масло50 г
  • олія3 ст. ложки
  • цукор1 ст. ложка
  • сіль1/2 ч. ложки
  • розпушувач1/4 ч. ложки

Способ приготовления

Яйця збити міксером до появи піни у великій мисці. Всипати сіль та влити тонкою цівкою 1 склянку кип'ятку, постійно збиваючи міксером. Влити кефір та ще раз добре перемішати. Борошно просіяти 2-3 рази. Змішати його з розпушувачем та невеличкими частинами всипати у яєчно-кефірну суміш. Збивати міксером до однорідності, щоб не залишилося грудочок. Додати цукор та олію. Ретельно перемішати готове тісто.

Сковорідку добре розігріти та змастити вершковим маслом. Влити трохи тіста та рівномірно його розподілити. Смажити з обох сторін до появи рум'яного кольору. Викласти готовий млинець на тарілку та змастити його вершковим маслом. Тісто розмішати круговими рухами. Знов влити на сковорідку трохи тіста та рівномірно його розподілити. Смажити до рум'яності з обох сторін. Так само посмажити й решту млинців.

Смачного!