Печені пиріжки

Печені пиріжки, мабуть, найкращий спосіб зібрати за столом усю родину. Вони являють собою символ домашнього затишку. У начинку до пиріжків можна додавати томатну пасту, зелень, квашену капусту, смажену цибулю та відварені яйця.

Список ингредиентов

  • капуста1,5 кг
  • борошно600 г
  • тепла вода1-1,5 склянки
  • яйце1 шт
  • свіжі дріжджі25 г
  • цукор1 ч. ложка
  • сільза смаком
  • оліядля смаження

Способ приготовления

Дріжджі змішати з цукром та 1-2 ч. ложками борошна. Залити 1/4 склянки теплої води та розмішати до однорідності. Залишити на 15 хвилин у теплому місці. За цей час суміш має спінитися. Борошно просіяти у велику миску. Всипати сіль та влити дріжджову суміш. Постійно розмішуючи, влити 100 мл олії та частинами вливати теплу воду. Кількість води залежить від властивості борошна. Місити тісто, доки воно не перестане прилипати до рук. Накрити чистим рушником та помістити у тепле місце до збільшення у об'ємі.

Капусту помити та мілко нашаткувати. Розігріти у сковорідці трохи олії. Викласти у неї капусту, посолити та перемішати. Накрити кришкою та тушити на повільному вогні до м'якості, періодично помішуючи. Потім вогонь збільшити та смажити капусту до золотистого кольору. Зняти готову капусту з вогню та охолодити.

Тісто розділити на однакові шарики. Накрити їх рушником та залишити у теплому місці на 5 хвилин. Потім розплющити їх та викласти по центру начинку. З'єднати краї та сформувати пиріжки. Викласти їх на деко “швом” донизу. Накрити рушником та залишити на 20 хвилин у теплому місці. Яйце трохи збити та змастити поверхню пиріжків. Помістити їх у розігріту до 240-250 градусів духовку та випікати до готовності приблизно 10 хвилин.

Смачного!