Печені пиріжки з капустою

Ці пиріжки неодмінно сподобаються усій Вашій родині. Рецепт тіста відрізняється надзвичайною простотою, тому його з легкістю зможе приготувати навіть кулінар-початківець. Приготувати такі пиріжки можна як з квашеною, так і зі свіжою капустою.

Список ингредиентов

  • борошно500 г
  • квашена капуста300 г
  • вода250 мл
  • копчена сарделька1 шт
  • томатна паста1 ст. ложка
  • сухі дріжджі1 ч. ложка
  • сільза смаком
  • оліядля смаження

Способ приготовления

Борошно просіяти у миску. Всипати дріжджі та 1,5 ч. ложки солі. Добре розмішуючи, потроху влити 1 склянку теплої води та 1 ст. ложку олії. Місити тісто, доки воно не стане однорідним та не перестане прилипати до рук. Накрити рушником та залишити на 1,5 години у теплому місці.

У сковорідці розігріти трошки олії. Викласти у неї капусту та накрити кришкою. Тушити на маленькому вогні приблизно 1 годину, періодично помішуючи. Сардельку порізати маленьким шматочками. Додати до капусти томатну пасту та сардельку. Ретельно розмішати та тушити ще 10 хвилин. Потім зняти з вогню та дати охолонути.

З тіста скотити “ковбаску” та розрізати її на кружечки. Кожен розплющити та по центру викласти начинку. З'єднати краї та сформувати пиріжки. Деко застелити пергаментом або змастити маслом. Викласти на нього пиріжки “швом” донизу. Яйце трохи збити та змастити поверхню пиріжків. Залишити їх на 1,5-2 години у теплому місці для збільшення в об'ємі. Потім помістити у розігріту до 220 градусів духовку та випікати до рум'яного кольору приблизно 20 хвилин. Під час випікання духовку краще не відкривати.

Смачного!