Запіканка з сиром

Ця запіканка з сиром виходить надзвичайно ніжною та повітряною. Ароматна та смачна запіканка прийдеться до душі навіть тим, хто не дуже полюбляє сир. Перед подаванням на стіл її можна полити сметаною.

Список ингредиентов

  • сир400 г
  • вишні без кісточок1 склянка
  • невеликі яблука5-6 шт
  • яйця2-3 шт
  • молоко1/2 склянки
  • сметана3-4 ст. ложки
  • манка3 ст. ложки
  • крохмаль40 г
  • лимон1/2 шт
  • ванільний цукор1 пакетик
  • сіль1 щіпка
  • цукорза смаком
  • мелена корицяза смаком
  • вершкове маслодля змащення

Способ приготовления

Манку залити теплою водою так, щоб лиши покрити її. Залишити на 40-60 хвилин до набухання. Білки відокремити від жовтків та помістити в холодильник. Жовтки розтерти з 55-65 г цукру до утворення білої піни. Манку змішати з 55-65 г цукру. Додати жовтки та ретельно все перемішати.

Сир збити блендером з 75 мл молока, щоб утворилась маса такої ж консистенції, як дуже густа сметана. При необхідності можна додати ще молока. Змішати сирну масу з жовтковою та ванільним цукром. Ретельно все розмішати. Лимон помити та зняти з нього цедру дрібною терткою. З м'якоті віджати сік. Додати до сирної маси сік та цедру лимона.

Білки збити з сіллю до утворення стійкої міцної піни. Додати її до сирної маси, обережно перемішуючи все ложкою знизу вгору. Всипати крохмаль і акуратно перемішати до однорідності. Яблука помити та почистити. Порізати невеличкими шматочками. Вишні помити та видалити кісточки.

Форму змастити маслом та викласти в неї сирну масу. Розрівняти та розкласти зверху яблука. Сметану змішати з цукром. Яблука посипати корицею та змастити сметаною. Розкласти зверху вишні та помістити в розігріту до 180 градусів духовку. Запікати до готовності приблизно 50-60 хвилин. Якщо поверхня почне занадто рано зарум'янюватись, то запіканку можна прикрити папером. Охолонути готову запіканку, не виймаючи її з форми.

Смачного!