Пляцок «Вишиванка»

Цей пляцок виходить дуже красивим та смачним. Ніжний та ароматний пляцок не залишить байдужим нікого з Ваших близьких. Для приготування пляцка можна використовувати будь-який інший крем за Вашим смаком.

  • Основной ингредиент: орехи
  • Обобщенное название: торт

Список ингредиентов

  • борошно900 г
  • сметана700-750 мл
  • вершкове масло600-650 г
  • цукор400 г
  • волоські горіхи300 г
  • цукрова пудра130 г
  • яйця2 шт
  • яєчні жовтки2 шт
  • какао2 ст. ложки
  • ванільний цукор35 г
  • розпушувач20 г
  • густе сливове повидлоза смаком

Способ приготовления

2 яєчні жовтки розтерти з 200 г цукру. Додати 150 г м'якого вершкового масла та розмішати до однорідності. 300 г борошна просіяти з 1 ч. ложкою розпушувача та какао. Частинами всипати його до масляної маси. Додати 1-2 ст. ложки сметани та замістити достатньо щільне тісто, яке не буде прилипати до рук. Розділити його на три рівні частини. Кожну загорнути у пакет та помістити у морозилку на 30 хвилин.

1 яйце розтерти з 200 г цукру та 15 г ванільного цукру. Додати 200 г м'якого вершкового масла та ретельно розтерти до однорідності. 500 г борошна просіяти з 10 г розпушувача. До масляної маси додати 3-4 ст. ложки сметани та борошно. Замісити м'яке однорідне тісто.

Розділити його на три рівні частини. Одну розкотити у прямокутний пласт на столі, посипаному борошном. Перекласти його на деко, застелене пергаментом. Змастити пласт повидлом. Горіхи подрібнити та щільно посипати пласт. Одну частину шоколадного тіста рівномірно натерти зверху на пласт. Помістити у розігріти до 200 градусів духовку та випікати корж до готовності приблизно 10 хвилин. При цьому потрібно слідкувати, щоб не пересушити його. Готовий корж має бути м'яким. Так само спекти ще два коржі.

4 ст. ложки борошна змішати з цукровою пудрою та 20 г ванільного цукру. 1 яйце змішати зі сметаною до однорідності. Всипати суміш борошна з цукровою пудрою. Ретельно все перемішати та поставити на маленький вогонь. Варити до загустіння, постійно помішуючи. Зняти заварний крем з вогню та охолодити, не припиняючи помішувати.

250-300 г м'якого вершкового масла збити міксером. Продовжуючи збивання, потроху додавати сметанний крем. Збивати приблизно 2 хвилини, доки не утвориться пишна однорідна маса. Охолоджені коржі викладати один на другий, змащуючи кожен приготованим кремом. Помістити у холодильник на 4-8 годин для просочування.

Смачного!